Mørbrad med bløde løg, ris og karrysovs

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 2 stkløg
  • 200 gramchampignon
  • 1 stksvinemørbrad
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 150 gramgulerødder
  • 2 tskakaciehonning
  • 5 dlmælk
  • 1 terningoksebouillon
  • 1 spskmajsstivelse
  • 2 tskkarry
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie- til stegning
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Mørbrad med bløde løg, ris og karrysovs

I samarbejde med

3.9, Meget populær

En sand klassiker! Vi har gjort den ekstra familievenlig med ris og karrysovs til - og selvfølgelig grøntsager. vælg gerne fuldkorn men vær opmærksom på længere kogetid. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 2 stkløg
  • 200 gramchampignon
  • 1 stksvinemørbrad
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 150 gramgulerødder
  • 2 tskakaciehonning
  • 5 dlmælk
  • 1 terningoksebouillon
  • 1 spskmajsstivelse
  • 2 tskkarry
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie- til stegning

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisning på pakken.

2. Skær løg og champignon i skiver. Steg løgene i olie på en pande ved middel varme. Efter ca. 10 min. tilsættes champignon. Steg dem med løgene til begge dele er bløde og lækre. Krydr evt. med salt og peber og lidt honning.

3. Skær mørbraden til bøffer. Tryk bøfferne let flade med hånden og krydr med salt og peber. Steg dem i lidt olie på en pande, til de har fået en flot stegeskorpe og er let rosa eller gennemstegte alt efter smag. Læg dem på et fad og fordel løg og champignon på toppen.

4. Skær de skrællede gulerødder og den vaskede peberfrugt, befriet for kerner, i skrå skiver og grove tern. Lynsteg dem med lidt honning på panden, du har brugt til at stege mørbradbøfferne. Krydr med salt og peber, tag grøntsagerne af panden og stil dem til side.

5. Hæld mælk og bouillonterning på panden og lad det koge op under omrøring. Bland majsstivelse med lidt vand i en kop og jævn sovsen. Rør karryen ud i lidt vand og tilsæt blandingen til sovsen lidt efter lidt, til den har den ønskede styrke. Smag til med salt og peber. Server med ris og evt. lidt persille eller andet grønt på toppen, hvis du har det. Velbekomme :o)

Tip

Risene kan sagtens udskiftes med kartofler, og hvis du og familien foretrækker brun sovs fremfor karry, kan du du bruge opskriften fra hakkebøffer med salatost fra punkt nummer 3.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre