Mørbrad med kartofler, hjemmelavet coleslaw og agurkestave

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stksvinemørbrad
  • 650 gramkartofler
  • 0.5 spskfrisk eller tørret timian
  • 0.5 stkspidskål
  • 250 gramgulerødder
  • 2.5 dlcreme fraiche 18%
  • 2 spskmayonnaise
  • 1 spskeddike
  • 1 spsksød sennep
  • 0.5 stkagurk
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Mørbrad med kartofler, hjemmelavet coleslaw og agurkestave

I samarbejde med

4.7, Mambeno-favorit!

En lækker weekend-ret med svinemørbrad, kartofler i ovnen, hjemmelavet coleslaw og agurkestave. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stksvinemørbrad
  • 650 gramkartofler
  • 0.5 spskfrisk eller tørret timian
  • 0.5 stkspidskål
  • 250 gramgulerødder
  • 2.5 dlcreme fraiche 18%
  • 2 spskmayonnaise
  • 1 spskeddike
  • 1 spsksød sennep
  • 0.5 stkagurk
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 210 grader varmluft.

2. Puds mørbraden af ved at skære de værste sener og fedtlag af. Krydr med salt og peber.

3. Varm en pande op med olivenolie og brun mørbraden af.

4. Imens mørbraden brunes af: Skyl, skrub og skræl evt. kartoflerne og skær dem i skiver. Vend kartoflerne med olivenolie, timian, salt og peber i en skål.

5. Kom kartoflerne og mørbraden i et ovnfast fad og steg det i ovnen i ca. 25 min.

6. Snit spidskålen fint - brug evt. et mandolinjern. Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern.

7. Rør creme fraiche, mayonnaise, eddike, sød sennep, salt og peber sammen og vend det sammen med snittet spidskål og revne gulerødder.

8. Skyl agurken og skær den i stave.

9. Server svinemørbraden med kartofler, coleslaw og agurkestave. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skrælle gulerødderne og røre coleslaw-dressingen sammen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre