Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Klassiske mørbradbøffer skåret af svinemørbrad serveret med pommes frites, rødbedesalat med appelsin og en lækker champignonsovs. Velbekomme!
Portioner
Ingredienser
- 600 gramøkologiske pommes frites
- 1 stksvinemørbrad
- 1 stkløg
- 100 gramskiveskårne champignon
- 2,5 dlcremefine 15%
- 0.5 terninggrøntsagsbouillon
- 4 stkappelsin
- 200 gramrevne rødbeder
- bagepapir
- olivenolie
- sovsekulør
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Læg fritterne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen efter anvisningen på posen. Krydr med salt.2
Puds mørbraden ved at skær de større sener og fedtlag fra. Skær mørbraden i ca. 3 cm. tykke bøffer og krydr med salt og peber.3
Varm en pande op med olivenolie og steg bøfferne til de er gennemstegte og flot gyldne på begge sider.4
Pil skrællen af løget og skær det i tern eller tynde strimler. Varm en kasserolle op med olivenolie og svits løg og champignoner. Tilsæt cremefine, bouillon og kulør. Smag til med salt og peber.5
Skræl appelsinerne og skær dem i skiver. Vend appelsin og revet rødbede sammen med en god sjat olivenolie, salt og peber.6
Server mørbradbøfferne med fritter, rødbedesalat og champignonsovs. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn lægge fritterne på en bageplade med bagepapir og skrælle appelsinerne.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.