Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
20 min
Ventetid
0 min
Det bliver en nem omgang i aften, da både mørbradgryde, ris og broccoli er lavet i går. Du skal blot opvarme resterne og lave en hurtig salat. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- kolde kogte ris
- rester fra mørbradgryde
- 0.5 stkicebergsalat
- 3 stkæbler
- 50 grammandler
- kogte broccoli
- 0.5 stkøkologisk citron
- 0.5 spskakaciehonning
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Opvarm risene i mikroovnen. Har du ikke en mikroovn kan du hælde dem i spilkogende vand, så de bliver godt gennemvarmet. Hæld herefter vandet fra.2
Opvarm resterne fra gårsdagens mørbradgryde - måske du skal tilsætte lidt vand.3
Skyl salat og æbler og skær begge dele i mindre stykker. Rist mandlerne på en tør pand og hak dem groft. Bland salaten med æbler, mandler og broccoli.4
Lav en hurtig dressing med revet citronskal, saften fra citronen, et par spiseskefulde olivenolie og honning og smag til med salt og peber. Hæld det over salaten.5
Server mørbradgryden med ris og salat. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad ungerne hjælpe med at skylle salaten og skære æbler i mindre stykker.