Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
40 min
0 min
Mørbradgryde er en sand klassiker, simpelthen fordi det bare smager virkelig godt! Der er selvfølgelig masser af cocktailpølser i, til gengæld har vi erstattet fløde og cremefraiche med skyr, så retten bliver mere fedtfattig. Men skal der være fest, tilsætter du selvfølgelig bare lidt fløde. Opskrift er beregnet til to dage så husk at gemme resterne til dagen derpå. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramris
- 2 stkløg
- 300 gramgulerødder
- 2 stkrød peberfrugt
- 250 gramchampignon
- 1 stksvinemørbrad
- 1 spskpaprika
- 1 dåsehakkede tomater
- 35 gramtomatpuré
- 1 terninghønsebouillon
- 5 dlvand
- 1 pakkecocktailpølser
- 1 dlskyr
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken.2
Hak løget fint. Skræl gulerødderne, vask peberfrugterne og befri dem for kerner og skær begge dele i grove tern. Vask champignonerne og skær dem i kvarte. Skær mørbraden i mundrette bidder - husk at vaske fingre, kniv og spækbræt bagefter.3
Brun løgene i lidt olivenolie i et par minutter. Tilsæt kødet og lad det stege med, til det er brunet godt af og har fået lidt stegeskorpe på alle sider. Krydr med salt og peber og drys paprikaen over. Tilsæt nu alle grøntsagerne og rør godt rundt. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, bouillonterning og vand og bring retten i kog. Lad den simre i 15 min. - eller længere, hvis du har tid.4
Skru ned for varmen og tilsæt til sidst cocktailpølser og skyr og varm forsigtigt op under omrøring. Pas på, at retten nu ikke koger for meget, da cocktailpølserne risikerer at sprække. Smag til med salt og peber og server med de varme ris og lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager.5
Velbekomme!Tip
Har du skyr tilovers, kan du f.eks. røre det op med lidt æblemost og servere det som morgenmad. Det er super lækkert! Mørbradgryden serveres her med ris, men du kan også bruge f.eks. bulgur.