Mørbradgryde med ris

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkornsris
  • 2 stkløg
  • 300 gramgulerødder*
  • 2 stkrød peberfrugt
  • 250 gramchampignon
  • 1 stksvinemørbrad
  • 1 spskpaprika
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 35 gramtomatpuré
  • 1 terninghønsebouillon
  • 5 dlvand
  • 1 pakkecocktailpølser
  • 1 dlskyr*
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Mørbradgryde er en sand klassiker, simpelthen fordi det bare smager virkelig godt! Der er selvfølgelig masser af cocktailpølser i, til gengæld har vi erstattet fløde og cremefraiche med skyr, så retten bliver mere fedtfattig. Men skal der være fest, tilsætter du selvfølgelig bare lidt fløde. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Hak løget fint. Skræl gulerødderne, vask peberfrugterne og befri dem for kerner og skær begge dele i grove tern. Vask champignonerne og skær dem i kvarte. Skær mørbraden i mundrette bidder - husk at vaske fingre, kniv og spækbræt bagefter.

3. Brun løgene i lidt olivenolie i et par minutter. Tilsæt kødet og lad det stege med, til det er brunet godt af og har fået lidt stegeskorpe på alle sider. Krydr med salt og peber og drys paprikaen over. Tilsæt nu alle grøntsagerne og rør godt rundt. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, bouillonterning og vand og bring retten i kog. Lad den simre i 15 min. - eller længere, hvis du har tid.

4. Skru ned for varmen og tilsæt til sidst cocktailpølser og skyr og varm forsigtigt op under omrøring. Pas på, at retten nu ikke koger for meget, da cocktailpølserne risikerer at sprække. Smag til med salt og peber og server med de varme ris og lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager.

5. Velbekomme!

Tip

Denne opskrift er beregnet til to dage. Så husk at gemme resten til dagen efter, hvor du f.eks. kan servere mørbradgryden med en lækker mos af kartofler og gulerødder - og selvfølgelig ekstra cocktailpølser ;o). Opskriften finder du her. Har du skyr tilovers, kan du f.eks. røre det op med lidt æblemost og servere det som morgenmad. Det er super lækkert! Mørbradgryden serveres her med ris, men du kan også bruge f.eks. bulgur.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre