Mørbradmedaljoner med broccolisalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stksvinemørbrad
  • 100 grambacon i skiver
  • 3/4 stkbroccoli
  • 1/2 stkløg- eller rødløg
  • 20 grampinjekerner
  • 100 gramsalatost i tern
  • 1 stkæble
  • 2 dlskyr
  • 1 spskakaciehonning
  • 1/2 stkcitron
  • 1 stkgroft flute
  •  salt
  •  peber
  •  kødnåle eller tandstikker
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Mørbradmedaljoner med broccolisalat

I samarbejde med

4.1, Mambeno-favorit!

Super lækre mørbradmedaljoner svøbt i bacon og serveret med klassisk broccolisalat fyldt med god sager. En nem og lækker weekendret på panden eller grillen. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stksvinemørbrad
  • 100 grambacon i skiver
  • 3/4 stkbroccoli
  • 1/2 stkløg- eller rødløg
  • 20 grampinjekerner
  • 100 gramsalatost i tern
  • 1 stkæble
  • 2 dlskyr
  • 1 spskakaciehonning
  • 1/2 stkcitron
  • 1 stkgroft flute
  •  salt
  •  peber
  •  kødnåle eller tandstikker
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft - eller tænd grillen.

2. Puds mørbraden ved at skære de største sener og fedtet fra med en skarp kniv. Pas på ikke at snitte for meget ned i kødet. Skær mørbraden til bøffer på ca. 5 cm i tykkelsen og krydr dem med salt og peber. Vikl et stykke bacon omkring hver bøf og sæt det fast med en tandstik eller kødnål. Gem lidt bacon til salaten.

3. Giv bøfferne en tur på grillen, hvis vejret er til det. Ellers: Brun hurtigt bøfferne af på begge sider ved høj varme på en pande i lidt olivenolie. Læg bøfferne i et ovnfast fad med 1/2 cm vand i bunden. Stil fadet i ovnen i ca. 15-20 minutterne, til bøfferne er gennemstegte. Lun flutet de sidste par minutter.

4. Steg nu resten af baconen på samme pande som bøfferne og lad det dryppe af på lidt køkkenrulle. Tør panden af og rist pinjekernerne til de har fået farve og dufter dejligt. Stil til side.

5. Imens bøfferne er i ovnen, fikser du salaten. Del broccolien i små buketter og blancher dem i 30 sekunder i spilkogende vand. Overhæld dem med koldt vand og dryp dem godt af. Skær løget i fine tern, hæld vandet fra salatosten, vask æblet og skær det i tern. Bland det hele sammen i en skål.

6. Rør en dressing sammen af skyr (eller halvt skyr halvt mayo, hvis det skal være ekstra festligt!), honning og lidt citronsaft og smag til med salt og peber. Vend dressingen med salaten og pynt med ristede pinjekerner og bacon. Server med de lækre medaljoner og lunt flute.

7. Velbekomme :o)

Tip

Steger du bøfferne på grillen, skal du blot brune dem af ved direkte varme i et par minutter og derefter grille dem under låg i 10-15 minutter ved indirekte varme, til de er gennemstegte.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre