Mørksej i fad med grøntsager, kakifrugter og kartofler

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 700 gramkartofler
  • 2 stkporre
  • 10 stkcherrytomater
  • 1 stksharon- eller kakifrugt
  • 1 terninghønsebouillon
  • 1 stkøkologisk citron
  • 1 pottedild
  • 1 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 400 grammørksej loins
  •  akaciehonning
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Mørksej i fad med grøntsager, kakifrugter og kartofler

I samarbejde med

3.8, Meget populær

Lækkert fiskefad med mørksej, grøntsager og kakifrugter som vi topper med revet citronskal og frisk dild. Serveret med kogte kartofler og sauce. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 700 gramkartofler
  • 2 stkporre
  • 10 stkcherrytomater
  • 1 stksharon- eller kakifrugt
  • 1 terninghønsebouillon
  • 1 stkøkologisk citron
  • 1 pottedild
  • 1 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 400 grammørksej loins
  •  akaciehonning
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 210 grader varmluft.

2. Skræl eller skrub kartoflerne og kog dem møre i saltet vand.

3. Fjern top og bund fra porrerne og rens dem grundigt. Skær dem herefter i mundrette stykker. Skyl tomater og kaki og skær dem i mundrette stykker.

4. Fordel alle grøntsager og frugter i et ovnfast fad sammen med lidt salt, smuldret bouillon, revet citronskal og frisk dild. Vend med lidt olivenolie og sæt fadet i ovnen.

5. Efter ca. 15 minutter hælder du madlavningsfløde i fadet og lægger mørksejsfileter oven på grøntsagerne. Bag videre i 10-15 minutter. Mørksejen er færdig, når den deler sig i lameller, når du trykker på den med en gaffel.

6. Dyp en ske ned i saucen og smag til med salt, peber, saften fra en citron og evt lidt honning. Server mørksej og grøntsager med kartofler og saucen i fadet. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære tomater og kakifrugter i mundrette stykker.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre