Mørbradsspyd med kartofler, salat og aioli

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Spyd er en rigtig god måde at servere kød på en børnevenlig og anderledes måde. Her har vi lavet simple mørbradsspyd med kartofler, salat og aioli. Velbekomme!

Fremgangsmåde

1. Skyl og skrub kartoflerne og kog dem møre i en gryde med saltet vand. Det tager ca. 12-15 minutter. Pas på de ikke får for meget. Hvis du vil give dem et ekstra lækkert look, kan du, når de er færdige, hælde vandet fra og lige vende dem i lidt olie på en pande.

2. Del mørbraden i to på tværs. Skær hver del i 4-6 aflange stykker. Sæt mørbradstykkerne på spyd og krydr med salt og peber. Steg dem enten på en pande eller på grillen, hvis vejret er til det - i ca. 10-15 minutter.

3. Hvis din pande ikke er stor nok til spydene, kan du evt. stege kødet og sætte det på spyd efterfølgende - men pas på, de er varme! Du kan også knække lidt af spydene eller stege dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min., til de er gennemstegte.

4. Rist sesamfrø eller solsikkekerner på en tør pande. Afkøl dem herefter på en tallerken. Skyl salaten, skyl og rens peberfrugterne og skær dem i skiver. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Bland med ristede sesamfrø eller solsikkekerner og top med valgfri dressing.

5. Server spyddene med kartofler, salat og aioli som dip. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at ordne peberfrugterne til salaten og skrælle gulerødder. De kan også sætte kødet på spyd. Men pas på fingrene og husk at vaske dem efterfølgende!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre