Mormors deller med kartoffelsalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Kartoffelsalat
  • 1000 gramkartofler
  • 3 dlskyr*
  • 4 spskmayonnaise
  • 2 spskketchup
  • 2 spsksød sennep
  • 1 tskkarry
  • 4 stktomater
  • 1/2 pottepurløg
  •  salt
  •  peber
  • Frikadeller
  • 2 stkløg
  • 1000 gramhakket svinekød
  • 100 gramhvedemel
  • 2 stkæg
  • 100 gramrasp
  • 3 tsksalt
  • 5 dlmælk
  •  smør
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Der er ingen, der kan hamle op med mormors deller! Derfor har vi selvfølgelig bedt mormor om at stå for de helt klassiske deller. Dette er den ol' school delle serveret med en lige så ol' school kartoffelsalat. OBS: Opskriften er beregnet til to dage. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Skræl kartoflerne. Kog dem så de er næsten møre, når du stikker i dem med en gaffel. Lad dem køle af og skær dem i skiver.

2. Så gælder det dellerne. Hak løget. I følge vores mormor skal løgene altså ikke hakkes alt for fint - men vi lover ikke at sladre, hvis du bedst kan lide dem finthakkede :o)

3. Rør løg godt sammen med kød, mel, æg, rasp, salt og mælk i en skål. Og her skal du forestille dig, at du har to mormorarme, der kan røre solen sort! Steg evt. en prøvedelle så du kan smage, om krydringen er, som du kan lide den. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber.

4. Lad farsen stå og trække lidt. Bland imens en dressing af skyr, mayo, ketchup, sennep og karry og smag til med lidt salt og peber. Rør forsigtigt dressingen sammen med kartoflerne og pynt med tomater i tern og hakket purløg.

5. Steg dellerne i en blanding af olie og smør - og den slags skal der jo ikke spares på, når der er tale om en klassisk mormordelle! Server med den kolde kartoffelsalat.

6. En sand klassiker er født - velbekomme :o)

Tip

Det er jo lidt en æressag, om en klassisk delle skal laves med svinekød eller hakket kalv og flæsk. Du kan sagtens bruge begge dele, og vores mormor er i øvrigt vild med at erstatte svinekødet med hakket kyllingekød. Så får du en lidt mere fedtfattig delle. Brug resten af dellerne til madpakkerne dagen efter - og ikke mindst: I saftige frikadelleburgere!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre