Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
60+ min
Hos Mambeno arbejder vi for at mindske madspild, og derfor har vi lavet en lækker opskrift på müsliboller med bananer og mørk chokolade, hvor du kan få brugt de overmodne bananer i skålen. Og de er virkelig gode - vi siger det bare. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 25 gramgær
- 4 spskakaciehonning
- 0.5 dlolivenolie
- 5 dlkoldt vand
- 2 dlkogende vand
- 2 stkbananer
- 100 grammørk chokolade
- 600 grammüsli
- 1 tsksalt
- 500 gramhvedemel
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Rør gær, honning og olie ud i en blanding af koldt og kogende vand, så det er lillefingerlunt. Lad være med at bruge lunkent vand fra hanen - det er ofte ikke helt rent.2
Mos bananerne med en gaffel og hak chokoladen fint. Rør begge dele i gærblandingen sammen med müsli og salt og rør godt.3
Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt og rør alt, hvad du kan. Hvis du bruger en røremaskine, så sæt den på fuld drøn og lad den røre, alt hvad den kan, i ca. 5 minutter.4
Brug to skeer til at "klatte" boller på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 30 minutter under et viskestykke, mens ovnen varmer op til 200 grader varmluft.5
Bag bollerne i ca. 25 minutter, eller til de er blevet svagt lysebrune og lyder hule, når du banker på dem i bunden.6
Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn mose bananerne, ligesom de kan også sagtens hakke chokoladen. Men nok ikke uden at smage undervejs..!