Myntedeller med raita og naan

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Myntedeller
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 500 gramhakket lamme- eller svinekød
  • 1 stkæg
  • 1 tsksalt
  • 1 dlmælk
  • 2 spskhvedemel
  • 10 bladefrisk mynte
  • Raita
  • 15 bladefrisk mynte
  • 1/2 stkagurk
  • 2 dlyoghurt naturel
  • 1 tskspidskommen
  • 2 stknaanbrød
  •  salt
  •  olivenolie
  • Gnavergrønt
  • 300 gramgulerødder*
  • 1/2 stkagurk
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Denne ret er inspireret af det indiske køkken. En omgang lækre deller med mynte og krydderier samt raita, der er det indiske svar på den græske tzatziki, bare uden hvidløg, til at dyppe det lune naanbrød i. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Hak løg og hvidløg fint og rør det sammen med kød, æg, salt, mælk, mel og skyllet og hakket mynte. Form fine små kødboller af farsen og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kødbollerne i ca. 15 minutter i ovnen, eller til de er gennemstegte. Lav raitaen mens kødbollerne hygger sig i ovnen.

3. Skyl og hak mynten fint. Vask agurken, del den på langs og fjern kernerne. Riv agurken på den grove side af et rivejern og pres så meget væde ud af den revne agurk, som du kan. Bland agurk, mynte, yoghurt og spidskommen sammen i en skål og smag til med salt.

4. Når dellerne er færdige i ovnen kan du give dem en hurtig tur på panden i lidt olivenolie, så de får en lækker stegeskorpe.

5. Lun naanbrødene i ovnen og skær imens skrællede gulerødder og agurk i stave til gnavergrønt. Server myntedellerne med gnavergrønt, lunt naanbrød og raita til at dyppe i.

6. Velbekomme :o)

Tip

Selvom feta ikke er super indisk smager dellerne også ret godt, hvis du smuldrer lidt af den hvide ost i farsen. Så har du en rest tilovers, så kan du bruge den her.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre