Nem appelsinkylling i fad - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 400 gramgulerødder
  • 500 gramkartofler
  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 2 stkøkologisk appelsin
  • 50 gramsmør- blødt
  • 1 stkhel kylling
  • 1 dlvand
  •  olivenolie
  •  groft salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Nem appelsinkylling i fad - til to dage

I samarbejde med

3.9, Meget populær

Denne helstegte kylling er virkelig god og får en mild og lækker smag af appelsin. Og så er den super nem at lave og passer sig selv i ovnen det meste af tiden sammen med kartofler og gulerødder. Opskriften er beregnet til to dage. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 400 gramgulerødder
  • 500 gramkartofler
  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 2 stkøkologisk appelsin
  • 50 gramsmør- blødt
  • 1 stkhel kylling
  • 1 dlvand
  •  olivenolie
  •  groft salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft. Skræl gulerødderne. Skrub og vask kartoflerne - eller skræl dem, hvis de er svære at få rene. Skær begge dele i grove tern. Hak løget og halvdelen af hvidløget fint og bland sammen med kartofler og gulerødder i et ovnfast fad.

2. Skyl appelsinen og riv skallen på den fine side af et rivejern. Pres resten af hvidløget eller hak det fint og rør det sammen med det bløde smør og appelsinskallen. Del nu appelsinen i to og pres appelsinsaften udover kartoflerne. Gem resterne af appelsinen.

3. Rens kyllingen og dup den tør med lidt køkkenrulle. Bland groft salt med lidt peber i en kop og gnid kyllingen ind i blandingen både indvendigt og udvendigt. Stop appelsinbådene ind i kyllingen.

4. Læg pipfuglen ovenpå grøntsagerne og før nu pegefingeren ind mellem skind og brystkød og lav en lomme hele vejen ned over begge bryster. Fyld de to lommer med en god del af smør- og appelsinblandingen og tryk det godt ud, så det fylder hele brystet. Smør kyllingen udvendigt med resten.

5. Hæld vandet i bunden af fadet og stil det i ovnen. Steg kyllingen i 10 minutter ved 225 grader. Skru varmen ned til 200 grader og steg videre i 50-60 minutter. Kødsaften skal være klar og kødet lyst og ikke lyserødt, så er fuglen færdig! Vil du have ekstra farve på skindet, så skru varmen op på 225 grader de sidste 10-15 minutter eller giv fuglen en tur på grillprogrammet. Husk dog at holde øje!

6. Tag fadet ud af ovnen, tip kyllingen og hæld den resterende væde over kartoflerne. Vil du have mere farve på kartoflerne, så giv dem en tur under grillen, mens du paterer kyllingen. Servér med de lækre grøntsager og stegeskyen. Velbekomme!

Tip

Gem resterne af kyllingen i køleskabet og brug dem til en lækker kyllingesuppe.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre