Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
25 min
0 min
Vi har gjort aftensmaden ekstra nem, så ungerne kan få deres egen maddag - eller assistere mor og far i køkkenet. Her har vi lavet den nemmeste tomatsuppe med kartofler - og kødboller der er lavet af farsen fra en klassisk medister. Super nemt og lækkert. Vi serverer suppen med lunet flute og (tand)smør til dem, der har lyst. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 400 gramkartofler
- 350 grammedisterpølse
- 4 dåsehakkede tomater
- 4 dlvand
- 70 gramtomatpuré
- 2 terninggrøntsagsbouillon
- 0.5 spsktørret oregano
- 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
- groft flute
- smør
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Skræl kartoflerne og skær dem i små stykker. Fyld en gryde halvt op med vand. Tilsæt kartoflerne og bring dem i kog. Klip hul i den ene ende af medisteren. Tryk små fine kødboller ud og kom dem ned i gryden med kartoflerne og lad begge dele koge i 10-15 minutter. Gem evt. lidt af kogevandet til at smage suppen til med.2
Bring hakkede tomater, vand, tomatpuré, smuldret grøntsagsbouillon og oregano i kog i en anden gryde og lad det simre i 5 - 10 minutter.3
Blend suppen glat med en stavblender og tilsæt fløden. Du kan også bruge en almindelig blender, men vær meget forsigtigt og fyld kun lidt suppe i blenderen ad gangen - varme væsker kan "eksplodere" i en blender.4
Varm op igen og tilsæt kartoflerne og kødboller. Smag til med salt og peber og evt. lidt af kogevandet.5
Opvarm flutet i ovnen eller rist det i en brødrister.6
Servér tomatsuppen i små skåle eller dybe tallerkener sammen med lunet flutes og smør. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad din børn være med til at skrælle kartoflerne og skære dem i små stykker. De kan også trykke farsen ud af medisteren og smage suppen til.