Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
25 min
0 min
Vi er vilde med nudler! De er nemlig lynhurtige at lave og kan varieres i en uendelighed. I denne version har vi brugt svinekød og masser af grøntsager. Hvis du har andre grøntsager i køleskabet, som f.eks. kål eller peberfrugter, kan du sagtens bruge dem i retten også. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramfuldkornsnudler
- 300 gramgulerødder
- 1 stkaubergine
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 400 gramsvinekød i strimler
- 200 gramfrosne bønner
- 5 spsksoya
- 1 stklime
- 3 spsksød chilisauce
- 0.5 dlvand
- 40 gramsesamfrø
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og overhæld dem efterfølgende med koldt vand.2
Skræl gulerødderne, skyl auberginen og skær begge dele i mundrette strimler. Skær løget i både, del dem i lameller og hak hvidløget fint. Har du købt koteletter, så skær dem i tynde strimler.3
Lynsteg løg, hvidløg og kødstrimler i lidt olivenolie i en wok eller en dyb pande i et minuts tid under omrøring. Tilsæt gulerødder, auberginer og bønner og steg videre i et par minutter ved høj varme, til grøntsagerne har taget lidt farve, men endnu har bid. Tilsæt soya, saften fra limen, sød chilisauce og vand. Begynd med lidt chilisauce, smag til og tilsæt evt. mere, hvis retten skal være stærkere.4
Rist sesamfrøene på en tør pande - læg et låg eller lidt alufolie over panden, da de er nogle balstyriske hoppefiduser, når de bliver varme. Afkøl dem på en tallerken, når de har taget lidt farve.5
Vend nudlerne sammen med kød og grøntsager og server med ristede sesamkerner på toppen og lidt ekstra soya og sød chilisauce til dem, der lyster.6
Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære gulerødder og aubergine.