Nudelsalat med svinemørbrad, grøntsager og peanuts

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkornsnudler
  • 0.5 stkagurk
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 200 gramgulerødder*
  • 3 stkforårsløg
  • 1 dlsoya
  • 1 dlsød chilisauce
  • 2 cmfrisk ingefær
  • 1 fedhvidløg
  • 2 stk lime
  • 2 spskolivenolie
  •  rester fra svinemørbrad
  • 1 pottefriske koriander
  • 150 grampeanuts
  •  akaciehonning*
  •  salt
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Kold nudelsalat smager fantastisk, og så tager det ikke langt tid at lave. Her har vi lavet en udgave med rester fra svinemørbrad og toppet med verdens bedste asiatiske dressing (intet mindre) og selvfølgelig sprøde grøntsager. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og overhæld dem derefter straks med koldt vand, så de køler af. Stil dem til side.

2. Skyl agurk og peberfrugt og befri peberfrugten for kerner. Skær begge dele i mundrette bidder. Skræl gulerødderne og skær dem i helt tynde strimler eller skræl tynde skiver med en kartoffelskræller. Skyl forårsløgene og skær dem i små ringe.

3. Kom soya, sød chilisauce, ingefær, hvidløg, limesaft og olie i enten minihakkeren eller brug en stavblender. Giv det hele en god snurretur. Smag til med lidt salt og honning, hvis du synes.

4. Skær resten af svinemørbraden i tynde strimler.

5. Bland nu grøntsager, hakkede friske koriander, nudler, dressing og peanuts sammen i en skål.

6. Velbekomme!

Tip

Friske koriander er noget, som deler vandene, så hvis du ikke er på korianderholdet, så kan det sagtens undlades. Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn tage kernerne ud af peberfrugten og skære den i strimler. Hvis de  er vant til at håndterer en skrællekniv, kan de også skrælle gulerødderne.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre