Nuggets med cornflakes og rodfrugtfritter

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkknoldselleri
  • 600 gramgulerødder*
  • 200 gramcornflakes
  • 400 gramkyllingeinderfilet
  • 1 dlmayonnaise
  •  bagepapir
  •  olivenolie
  •  tørret oregano
  •  salt
  •  peber
  •  sød chilisauce
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Det er slet ikke svært at lave sine egne nuggets - og ungerne ELSKER denne udgave, der er paneret i cornflakes. Vi har serveret dem med lækre selleri- og gulerodsfritter, mayonnaise og sød chilisauce. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

2. Skræl selleri og gulerødder og skær dem i bjælker som fritter. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Vend dem med en god slat olivenolie og oregano og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er sprøde og gyldne. Husk at vende fritterne undervejs.

3. Kom cornflakes i en pose og kør en kagerulle eller glasflaske hen over. Eller hæld dem i en skål og knus dem med hængerne. Bland cornflaksene med salt og peber og læg dem på en flad tallerken. Skær inderfileterne ud i mundrette bidder og vend dem først i mayonnaise, så mayonnaisen er godt fordelt på alle stykker. Vend dem herefter i de knuste cornflakes.

4. Steg nuggetsstykkerne på en pande i olivenolie, til de er gyldne og gennemstegte. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende. Sørg i øvrigt for at vende dem forsigtigt, så paneringen ikke falder af.

5. Server de lækre fritter med nuggets, sød chilisauce, mayo eller anden dyppelse, hvis du har det på lager.

6. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn knuse cornflaksene i posen eller i en skål - det er super sjovt! De kan også sagtens skære sellerien i bjælker. Vælg blot en børnesikker køkkenkniv.

Husk i øvrigt at gemme en nuggets eller to til ungernes madpakker, hvis der ellers er nogle til overs!

 
Sikre køkkenknive til børn

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre