Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
50 min
0 min
Det er slet ikke svært at lave sine egne nuggets - og ungerne ELSKER denne udgave, der er paneret i cornflakes. Vi har serveret dem med lækre selleri- og gulerodsfritter, mayonnaise og sød chilisauce. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkknoldselleri
- 600 gramgulerødder
- 200 gramcornflakes
- 400 gramkyllingeinderfilet
- 1 dlmayonnaise
- bagepapir
- olivenolie
- tørret oregano
- salt
- peber
- sød chilisauce
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.2
Skræl selleri og gulerødder og skær dem i bjælker som fritter. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Vend dem med en god slat olivenolie og oregano og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er sprøde og gyldne. Husk at vende fritterne undervejs.3
Kom cornflakes i en pose og kør en kagerulle eller glasflaske hen over. Eller hæld dem i en skål og knus dem med hængerne. Bland cornflaksene med salt og peber og læg dem på en flad tallerken. Skær inderfileterne ud i mundrette bidder og vend dem først i mayonnaise, så mayonnaisen er godt fordelt på alle stykker. Vend dem herefter i de knuste cornflakes.4
Steg nuggetsstykkerne på en pande i olivenolie, til de er gyldne og gennemstegte. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende. Sørg i øvrigt for at vende dem forsigtigt, så paneringen ikke falder af.5
Server de lækre fritter med nuggets, sød chilisauce, mayo eller anden dyppelse, hvis du har det på lager.6
Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn knuse cornflaksene i posen eller i en skål - det er super sjovt! De kan også sagtens skære sellerien i bjælker. Vælg blot en børnesikker køkkenkniv.
Husk i øvrigt at gemme en nuggets eller to til ungernes madpakker, hvis der ellers er nogle til overs!