Oksefrikadeller med couscous og humus

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Frikadeller
  •  couscous
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 tskstødt koriander
  • 0.25 spskkarry
  • 1 stkæg
  • 0.5 pottepersille
  • 400 gramhakket oksekød
  • 0.5 dlmælk
  • 2 spskhvedemel
  • 1 tsksalt
  •  smør
  •  olivenolie
  • couscoussalat
  • 400 gramfriske rødbeder
  • 300 gramfrosne bønner
  • 0.5 pottepersille
  • 1 stkgranatæble
  • 100 gramsorte oliven
  •  dressing efter eget valg
  •  hummus
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Oksefrikadeller med couscous og humus

I samarbejde med

4.6, Mambeno-favorit!

De her krydrede oksefrikadeller smager super godt! Vi serverer dem med en frisk couscoussalat med granatæbler, rødbeder, bønner og oliven - og hummus som dip. Vil du lave din egen hummus, så tryk blot på kokkehuen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Frikadeller
  •  couscous
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 tskstødt koriander
  • 0.25 spskkarry
  • 1 stkæg
  • 0.5 pottepersille
  • 400 gramhakket oksekød
  • 0.5 dlmælk
  • 2 spskhvedemel
  • 1 tsksalt
  •  smør
  •  olivenolie
  • couscoussalat
  • 400 gramfriske rødbeder
  • 300 gramfrosne bønner
  • 0.5 pottepersille
  • 1 stkgranatæble
  • 100 gramsorte oliven
  •  dressing efter eget valg
  •  hummus

Fremgangsmåde

1. Kog couscous efter anvisningen på pakken, overhæld den herefter med koldt vand og lad den dryppe af. Kog i en anden gryde rødbeder med skræl sammen med bønnerne i ca. 10 minutter og overhæld dem herefter med koldt vand.

2. Hak løg, hvidløg, koriander, karry, æg og skyllet persille fint i en minihakker eller foodprocessor. Rør løgblandingen sammen med hakket oksekød, mælk, hvedemel og salt, til du har en fast fars.

3. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis farsen er for fugtig, og et æg, hvis den ikke er "samlet" nok. Steg en lille prøvedelle for at smage til. Steg herefter frikadellerne i en blanding af smør og olivenolie, til de er gyldne.

4. Hak persillen til salaten groft med din bedste kniv. Skræl og skær rødbeder i tern. Halver granatæblet og bank med en grydeske på skallen, mens du holder den over en skål - så kan du nemmere pille kernerne ud (pas på tøjet - grantæbler kan plette ret heftigt). Har du købt granatæblekerner i en bøtte, giver det vist sig selv! Bland couscous sammen med rødbeder, granatæbler, bønner, sorte oliven og valgfri dressing.

5. Server dellerne sammen med den lækre couscoussalat og hummus som dip.

6. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn pille granatæblekerne ud af skallen, hvis du bruger hele granatæbler. Men husk for en vis herres skyld et forklæde! Kernerne afgiver en del farve, for nu at sige det på jysk..!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

Oksefrikadeller med couscous og humus

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Frikadeller
  •  couscous
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 tskstødt koriander
  • 0.25 spskkarry
  • 1 stkæg
  • 0.5 pottepersille
  • 400 gramhakket oksekød
  • 0.5 dlmælk
  • 2 spskhvedemel
  • 1 tsksalt
  •  smør
  •  olivenolie
  • couscoussalat
  • 400 gramfriske rødbeder
  • 300 gramfrosne bønner
  • 0.5 pottepersille
  • 1 stkgranatæble
  • 100 gramsorte oliven
  •  dressing efter eget valg
  •  hummus
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Oksefrikadeller med couscous og humus

I samarbejde med

4.6, Mambeno-favorit!

De her krydrede oksefrikadeller smager super godt! Vi serverer dem med en frisk couscoussalat med granatæbler, rødbeder, bønner og oliven - og hummus som dip. Vil du lave din egen hummus, så tryk blot på kokkehuen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Frikadeller
  •  couscous
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 tskstødt koriander
  • 0.25 spskkarry
  • 1 stkæg
  • 0.5 pottepersille
  • 400 gramhakket oksekød
  • 0.5 dlmælk
  • 2 spskhvedemel
  • 1 tsksalt
  •  smør
  •  olivenolie
  • couscoussalat
  • 400 gramfriske rødbeder
  • 300 gramfrosne bønner
  • 0.5 pottepersille
  • 1 stkgranatæble
  • 100 gramsorte oliven
  •  dressing efter eget valg
  •  hummus

Fremgangsmåde

1. Kog couscous efter anvisningen på pakken, overhæld den herefter med koldt vand og lad den dryppe af. Kog i en anden gryde rødbeder med skræl sammen med bønnerne i ca. 10 minutter og overhæld dem herefter med koldt vand.

2. Hak løg, hvidløg, koriander, karry, æg og skyllet persille fint i en minihakker eller foodprocessor. Rør løgblandingen sammen med hakket oksekød, mælk, hvedemel og salt, til du har en fast fars.

3. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis farsen er for fugtig, og et æg, hvis den ikke er "samlet" nok. Steg en lille prøvedelle for at smage til. Steg herefter frikadellerne i en blanding af smør og olivenolie, til de er gyldne.

4. Hak persillen til salaten groft med din bedste kniv. Skræl og skær rødbeder i tern. Halver granatæblet og bank med en grydeske på skallen, mens du holder den over en skål - så kan du nemmere pille kernerne ud (pas på tøjet - grantæbler kan plette ret heftigt). Har du købt granatæblekerner i en bøtte, giver det vist sig selv! Bland couscous sammen med rødbeder, granatæbler, bønner, sorte oliven og valgfri dressing.

5. Server dellerne sammen med den lækre couscoussalat og hummus som dip.

6. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn pille granatæblekerne ud af skallen, hvis du bruger hele granatæbler. Men husk for en vis herres skyld et forklæde! Kernerne afgiver en del farve, for nu at sige det på jysk..!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre