Oksegryde med spidskål og kartofler - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1200 gramkartofler
  • 1 stkspidskål
  • 3 stkblandede peberfrugter
  • 2 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 2 spskpaprika
  • 2 spsksød chilisauce
  • 1 spsktørret timian
  • 800 gramhakket oksekød
  • 1 dlvand
  • 140 gramtomatpuré
  • 2 dåsehakkede tomater med krydderi
  • 150 gramedamamebønner
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Denne oksegryde minder lidt om en bolognese - med masser af skjulte grøntsager! Vi har fyldt den med spidskål, peberfrugter og edamamebønner og serveret med kogte kartofler. Bemærk at opskriften er beregnet til to dage, så husk at gemme halvdelen til i morgen. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Kog dem møre i letsaltet vand og husk at gemme halvdelen til i morgen.

2. Skyl spidskålet, rens peberfrugterne og skær begge dele i tynde strimler. Skær løgene i tern og hak hvidløget fint. Steg begge dele i en gryde med lidt olivenolie. Tilsæt paprika, sød chilisauce, timian og hakket oksekød og rør godt, indtil kødet er brunet godt af.

3. Tilsæt vand, tomatpure, hakkede tomater og edamamebønner. Lad det simre og smag til med salt og peber.

4. Servér retten i dybe tallerkener og top med lidt ekstra sød chilisauce. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skære kartofler i stykker og spidskål og peberfrugt i strimler. Ekstra smag: Hvis du vil peppe retten lidt ekstra op, så tilsæt lidt flere krydderier. F.eks. oregano eller karry og drys evt. også med frisk eller tørret chili på toppen.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre