Omelet med soltørrede tomater og kylling

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 100 gramsoltørrede tomater i olie
  • 12 stkæg
  • 2 dlmælk
  • 1 stkløg
  • 300 gramkylling i tern
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 300 gramgulerødder
  • 10 stkradiser
  •  salat efter eget valg
  • 8 skiverugbrød
  •  ketchup
  •  peber
  •  salt
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Omelet med soltørrede tomater og kylling

I samarbejde med

3.9, Meget populær

Omeletter er super simple og nemme at lave på travle dage. Her har vi lavet en udgave med soltørrede tomater, kylling, radiser og gulerødder, som vi serverer med ristet rugbrød og ketchup. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 100 gramsoltørrede tomater i olie
  • 12 stkæg
  • 2 dlmælk
  • 1 stkløg
  • 300 gramkylling i tern
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 300 gramgulerødder
  • 10 stkradiser
  •  salat efter eget valg
  • 8 skiverugbrød
  •  ketchup
  •  peber
  •  salt
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Skær de soltørrede tomater i små stykker. Pisk dem sammen med æg, mælk, salt og peber i en skål og stil til side. Hak løget i tern og steg det i olivenolie i en gryde. Tilsæt kylling og oregano. Steg det i ca. 5-10 minutter og stil det til side.

2. Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Skyl radiserne og skær dem i skiver. Skyl salaten og stil det hele til side.

3. Nu skal du til at stege omeletterne - kald familien til bords! Du kan enten stege dem en ad gangen eller bruge to pander ad gangen, hvis du er frygtløs i et køkken! Husk, at nedenstående beskrivelse skal gentages for hver omelet, du vil lave. Så husk at dosere æggemasse og fyld, så der er nok til alle.

4. Hæld lidt æggemasse på en pande med lidt olie, så du får en omelet, der er lidt tykkere end en pandekage. Steg omeletten ved middel varme, til den har sat sig en anelse og ikke længere er flydende. Løft den evt. forsigtigt rundt i kanten, så den ikke brænder på. Lige inden, den er færdige, lægger du lidt fyld på den ene halvdel af omeletten, folder den anden del over fyldet og løfter omeletten forsigtigt over på en tallerken.

5. Rist rugbrødet i en brødrister - du kan selvfølgelig også bare servere det friskt, men rugbrød får bare en ekstra lækker smag, når det bliver ristet lidt. Server omeletterne med det lækre fyld, ristet rugbrød og lidt ketchup som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at piske æggemassen sammen. De kan også skære radiser og skrælle gulerødder.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre