Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
25 min
0 min
Denne omelet er super hurtig at lave og perfekt på de dage, hvor tiden er knap. Her er omeletterne fyldt med rester fra vinterwok med kalkun, men du kan fylde dem med lige præcist det, du allerbedst kan lide . Opskriften giver 1 omelet pr. person. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- rester fra hvidkålswok
- 1 stkrød peberfrugt
- 10 stkæg
- 2 dlmælk
- 75 gramrevet ost- gerne en mager udgave
- 1 pottepurløg
- 4 skiverrugbrød
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Opvarm resterne fra hvidkålswok i lidt olivenolie på en pande.2
Vask peberfrugten og befri den for kerner. Skær den ene halvdel i strimler, som du stiller til side. Skær den anden halvdel i fine tern.3
Pisk æg sammen med mælk, peberfrugt i tern og lidt salt og peber. Hæld lidt af æggemassen på en pande med lidt olie, så du får en omelet, der er lidt tykkere end en pandekage. Steg omeletten ved middelvarme, til den har sat sig og ikke længere er flydende. Løft den rundt i kanten med jævne mellemrum, så den ikke brænder på.4
Fordel lidt af osten og derefter wokblandingen på den ene halvdel af omeletten. Lad den stå lidt, til osten begynder at smelte. Brug en palet til at folde omeletten sammen på midten.5
Lav endnu en flok omeletter og server dem med ristet rugbrød og evt. lidt grønt på toppen.6
Velbekomme :o)Tip
Hvis du laver fire omeletter, så brug en pande, der er ca. 24 cm i diameter. Du kan også bare bruge en endnu større pande og nøjes med at lave to omeletter, som du så deler i to. Og vupti, så er der alligevel en omelet til hver - på den halve tid. Er I ekstra sultne kan du altid riste lidt mere rugbrød - eller lave en ekstra omelet.
Du kan sagtens købe revet ost i supermarkedet. Men det er meget billigere at købe et helt stykke ost, som du både kan bruge til revet ost, ostestave til madpakkerne og skære i skiver til en lun bolle om eftermiddagen. Og så slipper du også for underlige E-numre på middagsbordet :o)