Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
20 min
15 min
Gyoza er en asiatisk dumpling - altså lækkert fyld pakket ind i en tynd dej. Her har vi valgt en lækker færdig udgave med grøntsager, men du kan også vælge gyoza med kylling. Vi tilbereder gyozaerne i et fad med grøntsager og en cremet kokossauce. Hertil serveres dampende varme ris. Velbekomme!
Portioner
Ingredienser
- 300 gramris
- 4 dlkokosmælk
- 2 fedhvidløg
- 1.5 spskkarry
- 1 terninghønsebouillon
- 1 stkpak choi
- 400 gramgulerødder
- 2 stkforårsløg
- 235 gramfærdige gyoza med grøntsager
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 200 grader varmluft og kog risene efter anvisningen på posen.2
Hæld kokosmælken i et ovnfast fad og tilsæt presset hvidløg, karry og smuldret hønsebouillon og rør rundt.3
Skyl pak choi og skær bladene i mundrette stykker. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Skyl forårsløgene, skær top og bund af, skær dem i ringe og vend det hele sammen i fadet.4
Fordel de frosne gyozaer i fadet og hæld lidt af væden over dem med en ske. Bag fadet i ovnen i ca. 20 minutter.5
Hæld den medfølgende sauce over gyoza-fadet, når det er bagt færdigt. Server hele herligheden med dampende varme ris. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære pak choi i skiver og vende ingredienserne sammen i fadet.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.