Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
15 min
20 min
One pots er geniale, fordi alle ingredienser bare skal ned i samme gryde og passe sig selv, imens du kan lave andre ting. Her har vi lavet en lækker version med masser af smag fra citronmarinerede schnitzler, kalkunbacon og kartofler. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 400 gramgulerødder
- 650 gramsmå kartofler
- 100 gramkalkunbacon
- 250 gramcitronmarinerede schnitzler
- 1 spskpaprika
- 70 gramtomatpuré
- 4 dlvand
- 1 dlpiskefløde
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 1 dåsehakkede tomater
- 0.5 spsktørret oregano
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver på skrå. Rens kartoflerne og skær dem i halve.2
Skær kalkunbacon i mindre stykker. Skær schnitzler i mindre stykker. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.3
Steg nu løg, hvidløg, kalkunbacon, schnitzler og paprika i lidt olivenolie i en stor gryde. Steg i et par minutter.4
Tilsæt tomatpuré, vand, fløde, bouillon, hakkede tomater, oregano, kartofler og gulerødder. Bring retten i kog, rør forsigtigt undervejs og lad retten simre i 15-20 minutter til kartoflerne er møre.5
Smag til med salt og peber og server gryderetten i dybe tallerkner. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i familien: Lad dine børn være med til at skrælle gulerødderne og rense kartoflerne.