Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Klassiske frikadeller med et strejf af timian. Serveret med hjemmelavede fritter, rødbedesalat og hvidløgsdressing. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1000 gramkartofler
- 1 stkløg
- 500 gramhakket kalv og flæsk
- 0.25 spsksalt
- 1 spsktørret timian
- 2 stkæg
- 1 dlmælk
- 15 gramhvedemel
- 100 grammandler
- 400 gramfriske rødbeder
- 1 stkmango
- 2.5 dlcreme fraiche 9 %
- 1 fedhvidløg
- peber
- bagepapir
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 220 grader varmluft.2
Skrub kartoflerne og skær dem i stave. Læg kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem i olie. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter til de er sprøde og gyldne. Husk at vende dem undervejs.3
Skræl og hak løget fint. Rør kødet sammen med salt i en skål. Rør herefter, løg, timian og æg i farsen.4
Tilsæt mælk og mel og rør til konsistensen er som tyk havregrød. Er den for lind og "vandet", tilsætter du lidt mere mel. Er den for fast, tilsætter du lidt mere mælk.5
Form frikadeller af farsen og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ca. 20 minutter. Hvis du vil undgå fars på fingrene, kan du stoppe farsen i en frysepose, klippe hul i hjørnet og trykke små deller ud på pladen.6
Rist mandlerne på en tør pande til de har taget farve og lad dem køle af. Skræl rødbederne og riv dem på et rivejern. Skræl mangoen, fjern stenen og skær frugtkødet i tern. Bland rødbeder, mango og ristede mandler sammen. Smag til med lidt olie, salt og peber.7
Bland creme fraiche med presset hvidløg og smag til med salt og peber.8
Server frikadellerne med ovnkartofler, salat og hvidløgsdressing. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at lave hvidløgsdressingen.