Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Frikadeller i ovnen er super nemme at lave og sprutter ikke! Vi serverer dem med ovnkartofler og granatæblesalat med hvidløgsdressing. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 750 gramfrosne kartoffelbåde
- 1 stksquash
- 1 stkløg
- 500 gramhakket svinekød
- 0.25 spsksalt
- 1 stkæg
- 1.5 dlmælk
- 15 gramhvedemel
- 1 stkgranatæble
- 300 gramfærdig kålsalat
- 100 gramsalatost i tern
- 100 gramfærdig nøddeblanding
- dressing efter eget valg
- 2.5 dlcreme fraiche 9 %
- 1 fedhvidløg
- peber
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 210 grader varmluft.2
Læg kartoflerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter til de er sprøde og gyldne. Husk at vende dem undervejs.3
Skyl squashen, riv den på den fine side af et rivejern og hak løget fint. Rør kødet sammen med salt i en skål. Rør herefter squash, løg og æg i farsen.4
Tilsæt mælk og mel og rør til konsistensen er som tyk havregrød. Er den for lind og "vandet", tilsætter du lidt mere mel. Er den for fast, tilsætter du lidt mere mælk.5
Form frikadeller af farsen og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i 20-25 minutter. Hvis du vil undgå fars på fingrene, kan du stoppe farsen i en frysepose, klippe hul i hjørnet og trykke små deller ud på pladen.6
Halver imens granatæblet og pres kernerne ud i en skål (pas på tøjet!). Bland dem med den færdig kålsalat, salatost, de ristede nødder og valgfri dressing.7
Bland creme fraiche med presset hvidløg og smag til med salt og peber.8
Server frikadellerne med ovnkartofler, salat og hvidløgsdressing. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at lave hvidløgsdressing.