Pad krapow - thailandsk klassiker

Ingredienser

( 2 voksne og børn )

  •  fuldkornsris
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 500 gramhakket svinekød
  • 1 spsksoya
  • 1 spskøsterssauce
  • 1 spskfiskesauce
  • 1 dlvand
  • 1 spskakaciehonning*
  • 100 gramfriske spinatblade*
  • 4 stkæg
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Det lyder som en taleboble i et Anders And blad, men Pad Krapow er nu bare en klassisk thailands ret! Vi har skruet lidt ned for mængden af hvidløg og erstattet chilien med rød peberfrugt og basilikum med spinat i forhold til originalen. Og det er VIRKELIG lækker og VIRKELIG hurtig aftensmad :o)

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Hak hvidløget fint. Rens og skyl peberfrugten og skær den i fine strimler. Lynsteg hvidløg og peberfrugt i et par minutter i lidt olivenolie i en wok eller en dyb pande. Tilsæt svinekødet og steg videre, til det har taget lidt farve.

3. Tilsæt soya, østerssauce, fiskesauce, vand og lidt honning. Smag til og juster evt. smagen med lidt mere af det ene eller andet. Skyl spinaten grundigt og tilsæt den til svindkødet. Varm op og rør jævnligt, indtil spinaten er faldet sammen.

4. Slå æggene ud på en pande med lidt olivenolie. Krydr med salt og peber og steg dem til spejlæg.

5. Server med dampende varme ris, spejlæg på toppen og lidt sød chilisauce, hvis du har det på lager.

6. Velbekomme :o)

Tip

Sød chilisauce er super lækker som topping på Pad Krapow. Du kan købe den færdig i supermarkedet, men du kan også lave den selv. Det er slet ikke svært og tager ikke ret lang tid. Og så styrer du selv, hvor stærk den skal være. Du finder opskriften på vores søde chilisauce her.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre