Panang med poppede risnudler og kokossauce

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 dlrapsolie
  • 400 gramrisnudler
  • 450 gramkyllingefilet
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 300 gramgulerødder
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 4 dlkokosmælk
  • 1 dlvand
  • 2 tskrød karrypasta
  • 2 spsksoya
  • 2 stkøkologisk lime
  • 1 pottefriske koriander
  • 100 grampeanuts
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Panang med poppede risnudler og kokossauce

I samarbejde med

4.4, Mambeno-favorit!

Panang er en lækker thai-ret med stegte grøntsager, kylling og karrypasta i kokossauce. Vi serverer retten med risnudler og sjove poppede nudler, peanuts og koriander på toppen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 2 dlrapsolie
  • 400 gramrisnudler
  • 450 gramkyllingefilet
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 300 gramgulerødder
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 4 dlkokosmælk
  • 1 dlvand
  • 2 tskrød karrypasta
  • 2 spsksoya
  • 2 stkøkologisk lime
  • 1 pottefriske koriander
  • 100 grampeanuts
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Opvarm lidt olie i en gryde eller dyb pande.

2. Tag 1/8 af nudlerne fra, kom dem i en frysepose og kvas nudlerne en lille smule med hånden. Når olien begynder at syde, når du stikker et enkelt stykke nudel i gryden, er den varm nok.

3. Plop forsigtigt halvdelen af de knuste nudler i olien og se dem poppe! Men det går lynhurtigt så hav en hulske klar til at tage dem op. Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle og drys med salt.

4. Lav herefter den næste halvdel. Hæld herefter olien fra, så du kan bruge panden eller gryden igen - pas på, olien er zzzygt varm!

5. Skær kyllingen i mundrette stykker og steg dem i en dyb pande eller wok i lidt olivenolie, indtil kødet begynder at tage lidt farve.

6. Vask peberfrugten, fjern kernerne og skær den i strimler. Skræl gulerødderne, del løget i to og skær både gulerødder og løg i tynde strimler. Hak hvidløget fint. Tilsæt det hele i wokken.

7. Tilsæt kokosmælk, vand, karrypasta og soya. Riv skyllet limeskal på den fine side af et rivejern og pres herefter saften i saucen. Bring saucen i kog og lad den simre. Smag til med salt, peber og limesaft.

8. Kog imens resten af nudlerne efter anvisningen på pakken.

9. Servér retten i dybe tallerkener med friske koriander, peanuts og en skive lime på toppen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at røre i wokken. De kan også hjælpe med at skære peberfrugter og lime i skiver.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre