Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
Lækre panerede koteletter som vi serverer med søde kartoffelfritter, pæresalat og persilledressing med hvidløg. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 800 gramsweet potato fritter
- 400 gramkoteletter
- 1 stkæg
- 100 gramrasp
- 40 gramhasselnøddeflager
- 125 gramfriske spinatblade
- 3 stkpære
- 1 pottepersille
- 2.5 dlcreme fraiche 18%
- 1 fedhvidløg
- olivenolie
- balsamicoeddike
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 200 grader og tilbered fritterne som anvist på posen.2
Bank koteletterne flade med hånden. Pisk ægget sammen med en gaffel i en dyb tallerken. Hæld raspen ud på en dyb tallerken og bland det sammen med lidt salt og peber. Vend nu først koteletterne i ægget og efterfølgende i raspen. Steg koteletterne i olie på en pande.3
Rist hasselnøddeflagerne på en tør pande til de tager farve. Køl dem af på en tallerken. Skyl spinaten grundigt. Skyl pærerne og skær dem i mundrette stykker. Vend spinaten sammen med pærer og hasselnødder. Top med en dressing rørt sammen af olivenolie, balsamicoeddike, salt og peber.4
Skyl persillen og hak den fint. Bland persillen med creme fraiche og presset hvidløg og smag til med salg og peber.5
Server de panerede koteletter med søde pommes, salat og persilledressing som tilbehør. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn banke koteletterne flade - det er sjovt! De kan også skylle og hakke persillen, blande dressingen og smage til.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.