Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Her serverer vi hvedepanerede mørksejstykker, som vi serverer med kartofler, dampede porre og lækker sennepssauce. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1000 gramkartofler
- 250 grammørksejfilet
- 1 stkæg
- 3 stkporre
- 1 spskdijonsennep
- 1.5 dlmadlavningsfløde 8 %
- 1 dlvand
- 0.5 terninggrøntsagsbouillon
- 0.25 spsktørret timian
- hvedemel
- salt
- peber
- olivenolie
- akaciehonning
Fremgangsmåde
1
Skrub kartoflerne og kog dem møre i en gryde med saltet vand. Hvis der er meget store kartofler i blandt, så halver dem. Hæld vandet fra og stil kartoflerne til side.2
Skær sejfileterne ud i mundrette bidder og vend dem først i sammenpisket æg og herefter i hvedemel. Krydr med salt og peber og steg dem på en pande i rigeligt olie.3
Rens og skyl porrerne og skær hver porre i 3-4 stykker. Læg dem ned til kartoflerne og lad dem dampe/koge med i 4 minutter.4
Rør nu sennep, madlavningsfløde, vand, bouillon og timian sammen i en gryde ved middel varme. Rør godt og smag til med salt, peber og akaciehonning.5
Server de panerede mørksejstykker med kartofler, sennepssovs og dampede porre. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrubbe kartoflerne.