Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Selleribøffer lyder måske ikke super børnevenlige, men når selleri bliver stegt, får det en lækker sødme svøbt i en sprød paneringen. Vi serverer det hele med bulgursalat, hummus og rugbrødsstave. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Kog bulgur efter anvisningen på pakken og køl det af. Du kan evt. overhælde det med vand i en si.2
Skær rugbrødet ud i aflange stave og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp rugbrødsstavene med lidt olivenolie og salt. Bag stavene i ovnen i ca. 20-25 minutter eller til de er gyldne og sprøde.3
Skræl eller skær skrællen af knoldselleriet. Halvér selleriet og skær det i 1 cm tykke skiver. Kom rasp, salt og peber i en flad tallerken. Slå et æg ud i en dyb tallerken og pisk ægget sammen.4
Vend selleristykkerne i ægget og herefter i raspblandingen og steg dem i olivenolie ved middelvarme til de er gyldne.5
Har du mandler, valnødder eller lignende nødder eller kerner på lager, så rist dem på en tør pande mens selleribøfferne steger. Lad dem køle af og brug dem i salaten - men de kan sagtens udelades.6
Halver granatæblet og pres kernerne ud i en skål (..pas på tøjet!). Hak persillen fint. Bland bulgur, granatæbler, valnødder, blomskålsris og persille sammen. Smag til med lidt olie fra salatost (eller olivenolie), saften fra en citron og salt og peber. Top med smuldret salatost.7
Servér selleribøfferne med bulgursalat, hummus og rugbrødsstave som tilbehør. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at panere selleribøfferne.
Mere smag: Du kan sagtens tilsætte æbler, pære eller andre krydderurter i salaten.