Panerede selleribøffer med bulgursalat, humus og rugbrødsstave

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 200 grambulgur
  • 6 skiverugbrød
  • 1 stkknoldselleri
  • 100 grampanko eller almindelig rasp
  • 1 stkæg
  • 1 stkgranatæble
  • 1 pottepersille
  • 300 gramblomkålsris
  • 100 gramkryddermarineret salatost
  • 1 stkcitron
  • 200 gramhumus
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Panerede selleribøffer med bulgursalat, humus og rugbrødsstave

I samarbejde med

3.7, Meget populær

Selleribøffer lyder måske ikke super børnevenlige, men når selleri bliver stegt, får det en lækker sødme svøbt i en sprød paneringen. Vi serverer det hele med bulgursalat, humus og rugbrødsstave. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 200 grambulgur
  • 6 skiverugbrød
  • 1 stkknoldselleri
  • 100 grampanko eller almindelig rasp
  • 1 stkæg
  • 1 stkgranatæble
  • 1 pottepersille
  • 300 gramblomkålsris
  • 100 gramkryddermarineret salatost
  • 1 stkcitron
  • 200 gramhumus
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Kog bulgur efter anvisningen på pakken og køl det af. Du kan evt. overhælde det med vand i en si.

2. Skær rugbrødet ud i aflange stave og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp rugbrødsstavene med lidt olivenolie og salt. Bag stavene i ovnen i ca. 20-25 minutter eller til de er gyldne og sprøde.

3. Skræl eller skær skrællen af knoldselleriet. Halvér selleriet og skær det i 1 cm tykke skiver. Kom rasp, salt og peber i en flad tallerken. Slå et æg ud i en dyb tallerken og pisk ægget sammen.

4. Vend selleristykkerne i ægget og herefter i raspblandingen og steg dem i olivenolie ved middelvarme til de er gyldne.

5. Har du mandler, valnødder eller lignende nødder eller kerner på lager, så rist dem på en tør pande mens selleribøfferne steger. Lad dem køle af og brug dem i salaten - men de kan sagtens udelades.

6. Halver granatæblet og pres kernerne ud i en skål (..pas på tøjet!). Hak persillen fint. Bland bulgur, granatæbler, valnødder, blomskålsris og persille sammen. Smag til med lidt olie fra salatost (eller olivenolie), saften fra en citron og salt og peber. Top med smuldret salatost.

7. Servér selleribøfferne med bulgursalat, humus og rugbrødsstave som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at panere selleribøfferne.

Mere smag: Du kan sagtens tilsætte æbler, pære eller andre krydderurter i salaten.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre