Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Sprøde parmesanbagte blomkålsstykker serveret med rødbeder, rejer og oliven - og med kartofler, tahin-dressing og rugbrødstave som tilbehør. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkblomkål
- 50 gramrevet parmesan
- 0.5 spsktørret oregano
- 650 gramsmå kartofler
- 6 skiverugbrød
- 4 dlyoghurt naturel
- 1.5 spsktahin
- 1 fedhvidløg
- 200 gramrevne rødbeder
- 100 gramgrønne oliven
- 170 gramrejer i lage
- 0.5 stkøkologisk citron
- salt
- peber
- olivenolie
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.2
Fjern bladene fra blomkålet. Skær blomkålet i ca. 1 cm skiver og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys dem med revet parmesan og oregano og bag dem i ca. 20 minutter.3
Skyl og skrub kartoflerne og kog dem i saltet vand - de skal have ca. 10 minutter, eller til de er møre og slipper, når du prikker i dem med en gaffel.4
Skær rugbrødet i stave og steg dem på en pande i lidt olivenolie og drys med salt.5
Bland yoghurten sammen med tahin og presset hvidløg og smag til med salt og peber.6
Læg de revne rødbeder i et stort fad og top med de bagte blomkål, oliven og drænede rejer. Riv skallen på citronen og fordel den revne citronskal og saften udover fadet. Hvis dine børn ikke er så vilde med en blandet salat, så læg grøntsager adskilt på et fad, så de selv kan sammensætte salaten.7
Server blomkålssalaten med kartofler, rugbrødstave og tahindressing. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til skære rugbrødet i stave. De kan også blande dressingen og smage den til.