Parmesanbagt blomkål med rejer. Hertil tahin-dressing og kartofler.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkblomkål
  • 50 gramrevet parmesan
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 650 gramsmå kartofler
  • 6 skiverugbrød
  • 4 dlyoghurt naturel
  • 1.5 spsktahin
  • 1 fedhvidløg
  • 200 gramrevne rødbeder
  • 100 gramgrønne oliven
  • 170 gramrejer i lage
  • 0.5 stkøkologisk citron
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Sprøde parmesanbagte blomkålsstykker serveret med rødbeder, rejer og oliven - og med kartofler, tahin-dressing og rugbrødstave som tilbehør. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Fjern bladene fra blomkålet. Skær blomkålet i ca. 1 cm skiver og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys dem med revet parmesan og oregano og bag dem i ca. 20 minutter.

3. Skyl og skrub kartoflerne og kog dem i saltet vand - de skal have ca. 10 minutter, eller til de er møre og slipper, når du prikker i dem med en gaffel.

4. Skær rugbrødet i stave og steg dem på en pande i lidt olivenolie og drys med salt.

5. Bland yoghurten sammen med tahin og presset hvidløg og smag til med salt og peber.

6. Læg de revne rødbeder i et stort fad og top med de bagte blomkål, oliven og drænede rejer. Riv skallen på citronen og fordel den revne citronskal og saften udover fadet. Hvis dine børn ikke er så vilde med en blandet salat, så læg grøntsager adskilt på et fad, så de selv kan sammensætte salaten.

7. Server blomkålssalaten med kartofler, rugbrødstave og tahindressing. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til skære rugbrødet i stave. De kan også blande dressingen og smage den til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre