Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
Denne pastaret er et stort hit hos vores unger. Vi har skjult hokkaidogræskar i den lækre og cremede sovs, som vi topper med bacon, basilikum og parmesanost. Ønsker du en mere fedtfattig udgave, kan du udskifte madlavningsfløde med mælk. Retten serverer vi med gnavergrønt. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramfuldkornspasta
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 1 stkhokkaidogræskar
- 100 grambacon i skiver
- 300 gramgulerødder
- 0.5 stkagurk
- 2 stkæbler
- 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 1 potte frisk basilikum
- 100 gramrevet parmesan eller anden ost
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Kog pastaen efter anvisningen på pakken.2
Skræl løg, hvidløg og græskar og skær dem i grove tern. Kog dem møre i en gryde med vand - uden salt. Det tager ca. 15 minutter.3
Steg imens baconen på en tør pande.4
Skræl gulerødder og vask agurk og æble og skær dem i stave til gnavergrønt.5
Hæld vandet fra græskar og løg, men gem lidt af vandet i en kop. Tilsæt fløde, smuldret grøntsagsbouillon og basilikumblade (gem evt. lidt til pynt) og blend det helt glat. Smag saucen til med salt og peber og tilsæt evt. lidt mere grøntsagsvand, hvis mosen skal være mere cremet.6
Vend pastaen i saucen og server med bacon, parmesan og basilikum på toppen.7
Velkommen!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn skære æbler og agurker i stave til gnavergrønt.
Du kan sagtens erstatte hokkaidogræskar med f.eks. butternutsquash.