Pasta med cremet tomat og oksekød

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En super hurtig og lækker pastaret, der er beregnet som dagen-derpå-ret efter f.eks. vores lækre culotte, hvor du bruger resten af kødet til pastaretten. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Kog pastaen efter anvisningen på pakke. Når pastaen er kogt, hældes vandet fra.

2. Imens pastaen koger, laver du resten af retten. Skær kødet ud i strimler efter behag, krydr med salt og peber og steg det i en dyb pande eller gryde i lidt olivenolie, til det har fået lidt stegeskorpe og er blevet gennemvarmt. Stil det til side og dæk det til med alufolie.

3. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde stave. Pres evt. olie ud af de soltørrede tomater og blend dem så fint som muligt sammen med løget i en blender eller minihakker. Steg nu tomat- og løg blandingen i lidt olivenolie i samme pande eller gryde, som du brugte til kødet.

4. Tilsæt tørret oregano, vand og akaciehonning og lad det simre i fem minutter. Tilsæt madlavningsfløde og gulerødder og smag til med salt, peber og evt. lidt mere honning. Lad saucen simre i fem minutter mere, til gulerødderne er gennemvarme men stadig har bid.

5. Skyl spinatbladene grundigt. Bland pasta, kød og spinat i saucen og lad det simre kort, til spinatbladene er faldet lidt sammen. Server i dybe tallerkener med masser af parmesan på toppen.

6. Velbekomme :o)

Tip

Det er klart billigst at købe et helt stykke ost i supermarkedet og rive det selv. Og så smager det også meget bedre. Vælg evt. den variant, der hedder Grana Padano. Det er ikke ægte parmesan, men smager næsten lige sådan og er en hel del billigere.

Ønsker du en helt fedtfattig tomatsauce, kan du droppe madlavningsfløden og bruge lidt mere vand. Tilsæt evt. en smule skyr, der giver den cremede konsistens.

Du kan også sagtens bruge en anden slags kød, f.eks. kyllingefileter skåret i strimler og stegt på en pande - eller helt droppe kødet og servere retten som ren vegetar.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre