Spaghetti med rodfrugtbolognese - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 200 gramsøde kartofler
  • 1/2 stkknoldselleri
  • 300 gramgulerødder
  • 800 gramhakket oksekød
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 1 spsktørret oregano
  • 1 dlketchup
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 terningoksebouillon
  • 250 gramfuldkornsspaghetti
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Spaghetti med rodfrugtbolognese - til to dage

I samarbejde med

3.3, Meget populær

Denne her bolognese er altså virkelig god! Særligt fordi der er mad til to dage - og ej at forglemme, at der er smuglet alskens, normalt lidt børnefjendske, rodfrugter i. Uden ungerne opdager det ;o) God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 2 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 200 gramsøde kartofler
  • 1/2 stkknoldselleri
  • 300 gramgulerødder
  • 800 gramhakket oksekød
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 1 spsktørret oregano
  • 1 dlketchup
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 terningoksebouillon
  • 250 gramfuldkornsspaghetti
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Hak løg og hvidløg fint. Skræl de søde kartofler, knoldselleriet og gulerødderne og riv dem groft. Har du en foodprocessor, så brug den. Så går det hurtigere. Men du kan også sagtens bruge et godt, gammeldags og helt analogt rivejern. Det tager bare lidt længere tid - og gør livet ekstra spændende for fingerspidserne ;o)

2. Brun løg og hvidløg af i en stor dyb pande eller i en gryde i lidt olivenolie. Tilsæt oksekødet og lad det blive godt brunt på alle sider. Tilsæt de revne rodfrugter og rør godt, til de er faldet lidt sammen.

3. Tilsæt nu hakkede tomater, oregano, ketchup, tomatpuré og smuldret bouillon og lad bolognesen simre under låg, så længe du har tålmodighed til det. Minimum 10 minutter - gerne længere. Husk dog løbende at tjekke, om der er væde nok. Er bolognesen ved at koge tør, tilsætter du blot lidt vand.

4. Kog imens spaghettien efter anvisningen på pakken. Smag bolognesen til med salt og peber og server på toppen af den dampende varme spaghetti - evt. drysset med lidt friske tomater, revet ost og grønt, hvis du har det på lager (undlad dog grønt drys til børn under 3 år).

5. Velbekomme :o)

Tip

Husk at gemme resterne af bolognesen til aftensmaden i morgen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre