Pasta med rød pebersauce, squash og salatost

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 stkrød peberfrugt
  • 400 gramfuldkornsspaghetti
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 3 stængelbladselleri
  • 2 dlmælk
  • 1.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 stksquash
  • 1 stklime
  • 75 gramsalatost i tern
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  husholdningsfilm
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Pasta med rød pebersauce, squash og salatost

I samarbejde med

4.0, Meget populær

En super lækker pastaret helt uden kød! Når du griller peberfrugterne i ovnen til saucen, bliver de helt bløde og saftige og får en fantastisk sødme. Prøv selv. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 2 stkrød peberfrugt
  • 400 gramfuldkornsspaghetti
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 3 stængelbladselleri
  • 2 dlmælk
  • 1.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 stksquash
  • 1 stklime
  • 75 gramsalatost i tern
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  husholdningsfilm

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på højeste grilltrin. Skyl peberfrugterne, halver dem og læg dem med ydersiden opad på en rist, der kan gå i ovnen. Stil risten så tæt på ovnens grillelement, uden at peberfrugterne rører det. Grill peberfrugterne, til de har fået sorte pletter. Det tager ca. 10-15 minutter.

2. Tag peberfrugterne ud af ovnen, læg dem i en skål og dæk med husholdningsfilm med det samme. Det skal dække helt. Lad det stå, mens du laver resten af retten.

3. Kog spaghettien efter anvisningen på pakken og skær løg, hvidløg og bladselleri i tern. Steg det hele i lidt olie på en pande ved jævn varme, til det er blødt, men ikke har taget farve. Hæld det i en blender eller en foodprocessor.

4. Fjern nu skindet og kernerne fra peberfrugten. Pas på, de er varme, men det er let at fjerne skindet, efter de har ligget i nogle minutter i skålen med film over. Hæld peberfrugtkødet i blenderen sammen med løg, hvidløg, bladselleri, mælk og fløde eller creme fine og blend, til saucen er helt glat. Hæld den tilbage på panden.

5. Skær squashen i fine tern, tilsæt den til saucen og varm op. Smag til med salt, peber og lidt limesaft. Har du lidt honning, f.eks. akaciehonning, i køkkenet, kan du også tilsætte 1 spsk. til saucen. Bland til sidst saucen med pastaen og server med salatost og evt. lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager.

6. Velbekomme :o)

Tip

Har du bladselleri tilovers, så skær det i stave og brug dem som gnavergrønt i ungernes madpakker eller som tilbehør til aftensmaden i løbet af ugen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre