Fuldkornspasta med tun, salatost og oliven

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 300 gramfuldkornspasta
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 20 stkcherrytomater
  • 2 dlkogevand
  • 1/2 stkcitron
  • 2 dåsertun i vand
  • 100 gramsorte oliven
  • 75 gramsalatost i tern
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Fuldkornspasta med tun, salatost og oliven

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

3.4, Meget populær

Du kan lave denne ret hurtigere, end du kan nå at sige "Fuldkornspasta med tun, salatost og oliven" - altså næsten. Hvis du siger det rigtig langsomt..! Men den er altså mega hurtig og smager rigtig godt. Og så er retten god til at få ungerne til at spise lidt fisk :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 300 gramfuldkornspasta
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 20 stkcherrytomater
  • 2 dlkogevand
  • 1/2 stkcitron
  • 2 dåsertun i vand
  • 100 gramsorte oliven
  • 75 gramsalatost i tern
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Kog pastaen efter anvisningen på pakken - husk at gemme lidt af kogevandet.

2. Hak løg og hvidløg fint, vask cherrytomaterne og skær dem i halve.

3. Steg løg og hvidløg i lidt olivenolie i en gryde eller en dyb pande. Steg på middelvarme og under omrøring i ca. fem minutter. Løgene skal ikke tage farve, men blive klare og dufte dejligt.

4. Sluk for gryden eller panden og tilsæt tomater, kogevand og lidt citronsaft. Hæld vandet fra tunen - det skal du ikke bruge. Tilsæt tunkødet sammen med oliven, smuldret salatost og pasta. Vend rundt og smag til med salt, peber og evt. lidt mere citronsaft.

5. Server i dybe tallerkener med lidt smuldret salatost og grønt på toppen, hvis du har det på lager.

6. Velbekomme :o)

Tip

Kan du finde det, så vælg tun med det hvide og blå MSC-mærke. Mærket er en garanti for bæredygtigt fiskeri, så der også er fisk tilbage i verdenshavene, når ungerne bliver voksne :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.