Pastasalat med varmrøget laks og ærter

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 300 grampennepasta med fuldkorn
  • 75 grammandler
  • 150 gramfriske ærter- eller frosne
  • 1/2 dlolivenolie
  • 1/2 stkøkologisk citron
  • 1 spskakaciehonning
  • 10 stkcherrytomater
  • 1/2 pottepersille
  • 175 gramvarmrøget laks
  • 75 gramsalatost i tern
  • 1/2 stkgroft flute
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Pastasalat med varmrøget laks og ærter

I samarbejde med

3.4, Meget populær

Pastasalat er altid lækkert og særligt godt på mandage, hvor der er lidt ekstra travlt med at få sat gang i den nye uge. I denne udgave har vi brugt varmrøget laks, så det går ekstra hurtigt. Men du kan også sagtens bruge røget laks, stegt kylling eller noget helt tredje :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 300 grampennepasta med fuldkorn
  • 75 grammandler
  • 150 gramfriske ærter- eller frosne
  • 1/2 dlolivenolie
  • 1/2 stkøkologisk citron
  • 1 spskakaciehonning
  • 10 stkcherrytomater
  • 1/2 pottepersille
  • 175 gramvarmrøget laks
  • 75 gramsalatost i tern
  • 1/2 stkgroft flute
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Kog pastaen i rigeligt saltet vand efter anvisningen på pakken. Overhæld den herefter med koldt vand.

2. Rist mandlerne på en tør pande og lad dem køle af.

3. Hvis du har købt friske ærter, så befri dem fra bælgen - lige her er børnearbejde helt i orden, så sæt gerne ungerne til det ;o) Hvis du har købt frosne ærter er det også helt ok, og du skal blot tø dem op.

4. Rør en hurtig dressing af olivenolien, saft og revet skal fra citronen, honning og salt og peber.

5. Vask tomaterne og skær dem i halve, hak den vaskede persille og bland begge dele med pasta, ærter og dressing i en skål. Anret pastasalaten på et fad og fordel den varmrøgede laks på toppen. Drys med smuldret salatost og hakkede mandler og server med lunt flute.

6. Velbekomme :o)

Tip

Pennepasta kan selvfølgelig sagtens udskiftes med pastaskruer eller lignende. Prøv at købe fuldkornsudgaven. Den er en hel del sundere, og smager lige så godt som den helt hvide version.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre