Peberfrugtsuppe med møllehjul

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 3 stkblandede peberfrugter
  • 300 gramkartofler
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 4 dlvand
  • 1 stkgroft flute
  • 0.5 spskakaciehonning*
  • 2 dlcreme fraiche 18%
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Peberfrugtsuppe er en mild og smagsfuld suppe, som de fleste børn kan lide. Vi har serveret den med vores lækre hjemmelavede møllehjul, men hvis tiden er knap, så servér den bare med et groft flute fra supermarkedet. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Hak løg, hvidløg og de rensede peberfrugter groft. Svits hele molevitten i olivenolie i en stor gryde, til det har taget en smule farve.

2. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.

3. Tilsæt kartofler, oregano, hakkede tomater, tomatpure, grøntsagsbouillon og vand og lad det simre i 20- 25 minutter - til kartoflerne er møre.

4. Opvarm imens brødet i ovnen eller på en brødrister.

5. Blend suppen glat med en stavblender. Du kan også bruge en almindelig blender, men husk kun at fylde den halvt op, da varme væsker kan "eksplodere", når de blendes. Fjern evt. låget og læg et rent viskestykke over som låg i stedet.

6. Smag til med salt, peber og evt. lidt honning, hvis smagen er for bitter.

7. Server med en klat creme fraiche, lunt brød og evt. lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager.

8. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære peberfrugterne i grove tern. De kan også skære kartoflerne i mindre stykker.

 
Tag resterne med til frokost

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre