Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Pekingsuppe er en lækker og klassisk sur-sød suppe med svampe og kylling. Vi serverer den med risnudler og topper med chilisauce og forårsløg. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 200 grambrune champignon
- 4 cmfrisk ingefær
- 400 gramkyllingelårfilet
- 1.5 litervand
- 3 terninghønsebouillon
- 300 gramgulerødder
- 140 grambambusskud
- 1 spsksukker
- 2 spskeddike
- 0.5 dlsoya
- 2 spskmajsstivelse
- 200 gramrisnudler
- 3 stkforårsløg
- olivenolie
- salt
- peber
- chilisauce
Fremgangsmåde
1
Rens champignonerne og skær dem i skiver. Skræl ingefæren og riv den fint. Steg begge dele i en stor gryde med olie. Tilsæt herefter kyllingestykkerne, vand og boullion. Lad det hele koge i 20-25 minutter.2
Skræl imens gulerødderne og skær dem i tynde strimler. Dræn bambusskuddene, skær dem i tynde strimler og tilsæt både bambus og gulerødder i gryden sammen med sukker, eddike og soya.3
Tag kyllingen op og riv kødet i strimler med to gafler og kom det i gryden igen. Smag til med salt og peber. Jævn suppen med majsstivelse rørt op i vand.4
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken.5
Skyl og rens forårsløgene, skær top og bund fra og skær forårsløgene i tynde ringe.6
Server den dampende varme suppe med risnudler og forårsløg og chilisauce på toppen. Så må der slubres - velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i familien: Lad dine børn skære champignon i skiver og smage suppen til.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.