Pestobagt laks med squashnuggets

Ingredienser

( To voksne og to børn )

Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Laks er en super god fisk til børn. Den har en fin farve og smager rigtig godt! Her har vi toppet laksen med pesto og serveret den med squashnuggets og strimlede gulerødder. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft. Rist mandlerne på en tør pande og stil dem til side.

2. Vask squashen. Fjern top og bund og riv squashen fint på et rivejern. Læg squashstrimlerne på midten af et rent viskestykke - men lad være med at bruge dit allerfineste! Rul viskestykket sammen til en pølse og vrid så meget væske ud af squashen som muligt.

3. Rør squash, rasp, smuldret feta, æg, salt og lidt peber sammen i en skål. Form nu fine små nuggets med hænderne. Steg dem i lidt olivenolie på en pande, til de har fået stegeskorpe - de skal ikke være gennemstegte. Vær i øvrigt forsigtig, når du vender dem. Stil de små nuggets til side - de skal i ovnen om lidt.

4. Smør et ovnfast fad med lidt olivenolie i bunden. Læg laksen i fadet og fordel pestoen over fisken. Bag laksen i 10-20 minutter alt efter tykkelse. Når der begynder at komme mælkehvide "bobler" på toppen af laksen, og den skiller ad i flager, når du trykker let på den med en gaffel, er den færdig.

5. Læg de små nuggets på en bageplade eller i et fad beklædt med bagepapir og lad dem stege færdig i ovnen sammen med laksen i ca. 10-15 minutter. Du kan også bare lade dem ligge på panden og stille den i ovnen, hvis den kan tåle den slags strabadser. Men pas på: Den er mega varm, når den skal ud igen :o)

6. Skræl gulerødderne og skær dem i helt tynde strimler med en kartoffelskræller. Vend strimlerne med lidt citronsaft, honning og olivenolie og top med ristede mandler og evt. lidt grønt, hvis du har det på lager. Server med den pestobagte laks og de små nuggets.

7. Velbekomme :o)

Tip

Gem et par squashnuggets til ungernes madpakker.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre