Pirogger med bolognese og hurtig salat - dag to

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Pirogger
  • 0.5 dlkogende vand
  • 2.5 dlkoldt vand
  • 25 gramgær
  • 150 gramhavregryn
  • 1 tsksalt
  • 300 gramhvedemel
  •  rester fra bolognese
  • 1 stkæg
  • Salat
  •  salat efter eget valg
  • 0.5 stksquash
  • 3 stkforårsløg
  • 2 stktomater
  • 160 gramløse majs
  • 100 gramgrønne oliven
  •  dressing efter eget valg
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Pirogger med bolognese og hurtig salat - dag to

I samarbejde med

3.7, Meget populær

Pirogger er egentlig en russisk opfindelse, men de smager fantastisk - også i Danmark! Her har vi lavet en super nem udgave med resterne fra gårsdagens bolognese. Piroggerne serveres med en hurtig salat. Ungerne elsker at få pirogger med i madpakken, så frys et par stykker ned, hvis der bliver nogen tilovers. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Pirogger
  • 0.5 dlkogende vand
  • 2.5 dlkoldt vand
  • 25 gramgær
  • 150 gramhavregryn
  • 1 tsksalt
  • 300 gramhvedemel
  •  rester fra bolognese
  • 1 stkæg
  • Salat
  •  salat efter eget valg
  • 0.5 stksquash
  • 3 stkforårsløg
  • 2 stktomater
  • 160 gramløse majs
  • 100 gramgrønne oliven
  •  dressing efter eget valg

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 220 grader varmluft.

2. Bland koldt og varmt vand sammen i en skål eller røremaskine. Tilsæt gæren og rør, til det er opløst.

3. Tilsæt havregryn, salt og rør godt.

4. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt eller rør dejen godt sammen, til den ikke klistrer mere.

5. Form ca. 8 runde kugler af dejen og rul ud i små cirkler med en kagerulle - ca. 20 cm i diamater og lidt mindre, hvis du bruger piroggerne i madpakkerne.

6. Fordel bolognesen på den ene halvdel af bundene. Hold den yderste centimeter fri, og fugt den med en finger dyppet i lidt vand. Fold nu den anden halvdel af dejen henover kødfyldet og tryk samlingen godt sammen med en gaffel.

7. Pensl piroggerne med et pisket æg og lad dem hæve i ca. 20 minutter. Bag dem i ovnen i ca 15-20 minutter.

8. Skyl salaten. Riv den skyllede squash på den grove side af et rivejern. Skær top og bund af forårsløgene, skyl dem og skær dem i mundrette stykker. Skær skyllede tomater i både. Hæld vandet fra majsene og bland oliven og resten af grøntsagerne sammen med salaten.

9. Servér de lækre og sprøde pirogger med salaten som tilbehør, toppet med dressing.

10. Velbekomme!

Tip

Gem resten af piroggerne til ungernes madpakker - eller frys dem ned, så du har til en hurtig eftermiddagssnack til sultne børn og voksne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre