Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
20 min
Ventetid
20 min
Her får du opskriften på Mambenos klassiske bolognese - men med masser af gulerødder og skjult squash. En super god opskrift til at få stoppet masser af grønt i ungerne, helt uden de opdager det. Husk at gemme halvdelen af fyldet til lune pitabrød dagen derpå. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 800 gramhakket oksekød
- 300 gramgulerødder
- 1 stksquash
- 1 stkrød peberfrugt
- 2 dåsehakkede tomater
- 70 gramtomatpuré
- 2 spsktørret oregano
- 4 dlvand
- 250 gramfuldkornsspaghetti
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Hak løg og hvidløg og svits det i lidt olie i en dyb pande eller gryde. Tilsæt det hakkede oksekød og lad det brune.2
Skræl gulerødderne og skyl squashen. Vask peberfrugten og befri den for kerner. Riv gulerødderne på den grove side af et rivejern og giv squashen en tur i foodprocessoren eller en minihakker, til den er blendet fint. Skær peberfrugten i tern og tilsæt alle grøntsagerne til kødet.3
Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, oregano og vand og rør godt. Lad bolognesen simre, så længe du har tid - minimum 15 minutter. Den bliver kun bedre af at stå og hygge sig. Tilsæt evt. lidt mere vand undervejs og kog i mellemtiden spaghettien efter anvisningen på pakken.4
Smag bolognesen til med salt og peber og server i en dyb tallerken - evt. med masser af revet parmesan og grønt på toppen, hvis du har det i køkkenet. Du kan også sagtens bruge almindelig revet ost og andet grønt - eller bare droppe det. Det er en sand børnefavorit alligevel!5
Velbekomme!