Pitabrød med falafel

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1/2 pottepersille
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 2 dåserkikærter
  • 2 tskspidskommen
  • 1 stkæg
  • 50 gramrasp
  • 1 tsksalt
  •  salat efter eget valg
  • 4 stktomater
  • 300 gramgulerødder
  • 1/2 stkagurk
  • 8 stkpitabrød med fuldkorn
  •  friskostdip
  •  olie til friture
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Pitabrød med falafel

I samarbejde med

3.6, Meget populær

Falafler er en slags vegetarfrikadeller lavet af kikærter. Efterfølgende bliver de stegt sprøde i olie, og så smager de altså rigtig godt! Vores unger er i hvert fald ret vilde med dem - både til aftensmad og i madpakken, og de er slet ikke så svære at lave. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1/2 pottepersille
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 2 dåserkikærter
  • 2 tskspidskommen
  • 1 stkæg
  • 50 gramrasp
  • 1 tsksalt
  •  salat efter eget valg
  • 4 stktomater
  • 300 gramgulerødder
  • 1/2 stkagurk
  • 8 stkpitabrød med fuldkorn
  •  friskostdip
  •  olie til friture
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Skyl persillen og fjern stilkene. Hak løg og hvidløg groft. Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem i koldt vand. Tør dem herefter så godt som muligt i et helt rent viskestykke og hæld dem i en skål sammen med persille, løg, hvidløg, spidskommen, æg, rasp, salt og lidt peber. Mos nu det hele til en grov og fast masse med en stavblender. Du kan også bruge en foodprocessor, men pas på ikke at blende for meget, da falafelmassen nemt bliver for tynd og fugtig.

2. Opvarm nok olie i en dyb pande eller gryde, så det minimum dækker falaflerne halvt. Olien er varm nok, når du sænker en lille teskefuld falafelmasse ned i den, og det begynder at syde. Form nu flade eller runde falafler, alt efter hvad du synes er nemmest, med hænderne eller med en ske i håndfladen, som når du laver frikadeller. Er falafelmassen for våd, tilsætter du blot lidt mere rasp, er den for tør og smuldrer, giver du den et ekstra æg.

3. VIGTIGT: Fugt ikke hænderne med vand, da det får olien til at sprøjte. Klistrer falafelmassen, så tag lidt mel eller rasp på fingrene i stedet, når du former falaflerne. Steg falaflerne sprøde i olien. Vend dem undervejs og pas på, at olien ikke bliver for varm, så falaflerne bliver sorte. Læg de sprødstegte falafler til afdrypning på lidt køkkenrulle.

4. Skyl salaten og riv den i grove stykker. Vask tomaterne og skær dem i skiver. Skræl gulerødderne, vask agurken og skær begge dele i stave som gnavergrønt. Stænk pitabrødene med lidt vand og lun dem i ovnen eller i en brødrister.

5. Sæt alt på bordet i små skåle sammen med friskostdip eller anden dressing og fyld pitabrødene med lige præcist det, I bedst kan lide. Velbekomme :o)

Tip

Er du i tvivl om konsistensen, så se vores lille instruktionsvideo. Husk at gemme lidt rester til ungernes madpakker.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre