Pitabrød med falafler, hummus, hjemmesyltede rødløg og hvidløgsbagte gulerødder

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 400 gramgulerødder
  • 1 fedhvidløg
  • 0.5 spsktørret timian
  • 0.5 dlsukker
  • 0.5 dlvand
  • 0.5 dllagereddike
  • 1 stkrødløg
  • 300 gramfalafler
  • 3 stktomater
  • 4 stkpitabrød
  • 125 gramkrøllet salatmix
  • 285 gramløse majs
  • 200 gramhummus
  •  bagepapir
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  dressing efter eget valg
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Pitabrød med falafler, hummus, hjemmesyltede rødløg og hvidløgsbagte gulerødder

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

Lune pitabrød er et hit i de fleste familier. Her har vi fyldt dem med færdiglavede falafler, salat, majs, tomat, færdiglavet hummus og hjemmesyltede rødløg. Vi serverer pitabrødene med ovnbagte gulerødder vendt med hvidløg og timian som tilbehør. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 400 gramgulerødder
  • 1 fedhvidløg
  • 0.5 spsktørret timian
  • 0.5 dlsukker
  • 0.5 dlvand
  • 0.5 dllagereddike
  • 1 stkrødløg
  • 300 gramfalafler
  • 3 stktomater
  • 4 stkpitabrød
  • 125 gramkrøllet salatmix
  • 285 gramløse majs
  • 200 gramhummus
  •  bagepapir
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  dressing efter eget valg

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skræl gulerødderne og skær dem i små stave. Fordel gulerødderne på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med olivenolie, presset hvidløg, timian, salt og peber. Bag gulerødderne i ovnen i 20-25 min.

2. Kom sukker, vand og eddike i en kasserolle og bring det i kog.

3. Pil skrællen af rødløget og skær det i tynde skiver - brug evt. et mandolinjern. Kom løgringene i den kogende eddikeblanding og sluk for blusset.

4. Lun falaflerne efter anvisningen på pakken.

5. Skyl tomaterne og skær dem ud efter eget ønske.

6. Lun pitabrødene i ovnen.

7. Stil alle ingredienserne på bordet og lad hele familien sammensætte deres egen favoritpita med hvidløgsbagte gulerødder som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn komme sukker, vand og eddike i en kasserolle og pille skrællen af rødløget.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.