Græsk fad med salatost, bulgur og tzatziki - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • Græsk fad med bulgur
  • 600 gramgulerødder
  • 2 stkrød peberfrugt
  • 2 stkrødløg
  • 3 fedhvidløg
  • 1 spskpaprika
  • 750 gramhakket oksekød
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 1 spsktørret oregano
  • 300 grambulgur
  • 100 gramkryddermarineret salatost
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  • Tzatziki
  • 0.5 stkagurk
  • 5 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 fedhvidløg
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Græsk fad med salatost, bulgur og tzatziki - til to dage

I samarbejde med

3.7, Meget populær

Et lækkert græsk fad med hakket oksekød, grøntsager og krydderier. Vi serverer det med bulgur og tzatziki. Opskriften er beregnet til to dage. Brug resterne som varmemad eller gem halvdelen af kødblandingen til lækre pitabrød i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Græsk fad med bulgur
  • 600 gramgulerødder
  • 2 stkrød peberfrugt
  • 2 stkrødløg
  • 3 fedhvidløg
  • 1 spskpaprika
  • 750 gramhakket oksekød
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 1 spsktørret oregano
  • 300 grambulgur
  • 100 gramkryddermarineret salatost
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  • Tzatziki
  • 0.5 stkagurk
  • 5 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 fedhvidløg

Fremgangsmåde

Græsk fad med bulgur

1. Skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Skyl og rens peberfrugterne og skær dem i mindre stykker. Skær løgene i tern og hak hvidløget fint.

2. Steg løg, hvidløg, peberfrugt og paprika i lidt olivenolie på en pande.

3. Tilsæt hakket oksekød og steg til det er brunet af. Tilsæt gulerødder, hakkede tomater og oregano. Lad det hele simre mens du forbereder bulguren.

4. Tilbered bulguren som anvist på pakken. Imens bulguren koger kan du lave tzatzikien.

5. Smag kødsaucen til med salt og peber, top med smuldret salatost og den krydrede olielage og evt. lidt grønt som frisk rosmarin eller lignende, hvis du har det på lager.

Tzatziki

6. Riv skyllet agurk på den grove side af et rivejern. Tag de revne agurker i dine (rene) hænder og pres væden ud. Rør agurk sammen med creme fraiche og presset eller revet hvidløg og smag til med salt og peber.

7. Server det græske fad med bulgur og tzatziki. Husk at gemme halvdelen af kødsovsen og tzatziki til i morgen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrælle gulerødderne. De kan også skære peberfrugterne i mindre stykker og smage kødsaucen til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre