Pizza med chorizo, ananas og kalamataoliven

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 450 gramfrosne bønner
  •  hvedemel
  • 400 grampizzadej
  • 280 gramtomatsauce til pizza
  • 160 gramchorizo i skiver
  • 340 gramananas i stykker
  • 100 gramkalamataoliven uden sten
  • 2 kuglemozzarella
  •  olivenolie
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Vi har lavet en smagfuld pizza med chorizo, ananas og kalamataoliven, som vi topper med mozzarella. Som tilbehør serverer vi sprøde bønnefritter. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 250 varmluft.

2. Vend de grønne bønner sammen med en god sjat olivenolie, salt og peber. Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 15-20 min.

3. Drys hvede- eller durummel ud på et rent bord og rul pizzadejen ud til bunde med en kagerulle, så de er ca. 30 cm i diameter. Pas på, de ikke bliver for tykke!

4. Vigtigt: Hvis du ikke har en pizzaspade til at flytte pizzaerne til ovnen med, så flyt pizzadejen til et stykke bagepapir med fingrene, inden du smører den med tomatsauce.

5. Fordel tomatsaucen på bundene. Undlad at smøre tomatsauce på den yderste centimeter af pizzabundene. Top med chorizo, ananastern, og oliven. Det er ikke sikkert, du skal bruge alt fyldet. Riv mozzarellaen i små stykker og fordel den over fyldet.

6. Flyt pizzaerne til ovnen med en pizzaspade, eller før et spækbræt ind under bagepapiret med pizzaerne, og flyt det hele til bagepladen.

7. Bag pizzaerne i 10-15 minutter, til osten er gylden og skorpen sprød. Dryp med olivenolie til sidst og pynt evt. med frisk basilikum eller andet grønt på toppen, hvis du har det på lager.

8. Server den lækre pizza med de sprøde bønnefritter. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn hjælpe med at toppe pizzaerne. Har du ananas tilovers, kan de bruges som topping på skyr eller yoghurt til morgenmaden.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre