Pizza med kylling, kartoffel og bacon

Ingredienser

Retten kan fryses

(2 pizzaer )

  • 400 gramkartofler
  • 200 gramkyllingfilet
  • 500 grampizzadej
  • 8 spsktomatsauce
  • 1 pakkebacon i skiver
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 kuglemozzarella
  •  durummel- til udrulning
  •  olivenolie- til topping
  •  salt
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Glæd dig til lækre pizzaer med kylling, kartoffel og bacon, der smager super godt sammen. Og husk: Pizza smager bare bedst, når den spises med fingrene! God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Kog kartoflerne i rigeligt med saltet vand, til de er møre. Overhæld dem med koldt vand. Skær kyllingfileterne midtover på langs. Så er de hurtigere at tilberede. Kog fileterne i en anden gryde med saltet vand i ca. 15 min., eller til kødet er lyst og ikke lyserødt hele vejen igennem. Lad dem køle lidt af.

2. Tænd ovnen på minimum 250 grader - gerne 275 grader - over/undervarme med en bageplade på nederste rille. Hvis du har en pizzasten, skal du stille den på bagepladen i den kolde ovn, inden du tænder. Du kan også sagtens lave pizzaen på grillen, hvis du har en grill med låg. Så skal du bare stille en pizzasten på den kolde grillrist og lade den varme op sammen med grillen.

3. Drys durummel ud på et rent bord og rul pizzabunde ud med en kagerulle, så de er ca. 30 cm i diameter. Vigtigt: Hvis du ikke har en pizzaspade til at flytte pizzaerne til ovnen med, så flyt pizzadejen til et stykke bagepapir med fingrene, inden du smører den med tomatsauce og fordeler fyldet.

4. Fordel tomatsaucen på bundene. Riv kyllingen i passende stykker og fordel den på pizzaerne efterfulgt af kartoflerne i skiver. Læg derefter et par stykker bacon på hver pizza. Drys hakket peberfrugt på og riv til sidst mozzarellaen i små stykker og fordel den på toppen.

5. Flyt pizzaerne til ovn eller grill med en pizzaspade, eller før et spækbræt ind under bagepapiret med pizzaen. Bag pizzaerne i 10-15 minutter efter tur, til osten er gylden og skorpen sprød. Drys evt. med tørret oregano. Velbekomme - og husk servietter :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre