Pizza med kylling, portobello og melonsalat

Ingredienser

Retten kan fryses

(2 pizzaer )

  • 300 gramkyllingfilet
  • 300 gramportobellosvampe
  • 500 grampizzadej
  • 8 spsktomatsauce
  • 1 kuglemozzarella
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1/2 stkmelon- f.eks. cantaloupe
  • 2 stktomater
  • 75 gramfeta i tern
  • 1/2 spsktørret oregano
  •  durum-eller hvedemel- til udrulning
  •  olivenolie- til topping
  •  salt
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Pizzaer smager bare fantastisk, og ungerne elsker dem! Og selvom pizzamandens (eller -kvindens) er gode, er de endnu bedre at lave selv. Tag ungerne med i køkkenet og lad dem lave deres egen. Det er super hyggeligt. Her har vi toppet pizzaerne med tomatsauce, kylling og portobellosvampe og serveret dem med en lækker melonsalat. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på minimum 250 grader - gerne 275 grader - over/undervarme med en bageplade på nederste rille. Hvis du har en pizzasten, skal du stille den på bagepladen i den kolde ovn, inden du tænder. Du kan også sagtens lave pizzaen på grillen, hvis du har en grill med låg. Så skal du bare stille en pizzasten på den kolde grillrist og lade den varme op sammen med grillen.

2. Flæk kyllingefileterne på langs, så de bliver halvt så tykke. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende. Kog kyllingen i en gryde med saltet vand i ca. 10 min., eller til kødet er lyst og ikke lyserødt hele vejen igennem. Tag kødet op og lad det køle lidt af. Skyl og rens portobellosvampene og skær dem i skiver.

3. Drys lidt mel ud på et rent bord og rul pizzabunde ud med en kagerulle, så de er ca. 30 cm i diameter. Vigtigt: Hvis du ikke har en pizzaspade til at flytte pizzaerne til ovnen med, så flyt pizzadejen til et stykke bagepapir med fingrene, inden du smører den med tomatsauce og fordeler fyldet.

4. Fordel tomatsaucen på bundene. Riv kyllingen i passende stykker og fordel den på pizzaerne efterfulgt af portobellosvampene i skiver. Top med mozzarella i små stykker.

5. Flyt pizzaerne til ovn eller grill med en pizzaspade, eller før et spækbræt ind under bagepapiret med pizzaen. Bag pizzaerne i 10-15 minutter efter tur, til osten er gylden og skorpen sprød. Drys evt. lidt frisk basilikum eller andet grønt på toppen, hvis du har det på lager.

6. Imens pizzaerne bager, laver du salaten. Skyl og rens peberfrugten, skær melonkød og tomater i tern og hæld vandet fra fetaen. Bland det hele sammen i en skål og dryp lidt olivenolie og oregano på toppen.

7. Server pizzaerne med melonsalaten. Velbekomme :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre