Pizza med serrano, portobello og gorgonzola

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 400 grampizzadej
  • 280 gramøkologisk pizzasauce
  • 120 gramserranoskinke
  • 1 kuglemozzarella
  • 3 stkportobellosvampe
  • 50 gramgorgonzolaost
  •  hvedemel
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Pizza med serrano, portobello og gorgonzola

I samarbejde med

3.6, Meget populær

Denne pizza smager virkelig af noget! Og lad dig ikke afskrække af gorgonzolaen, den giver en fantastisk smag, selvom du og familien måske normalt ikke er så vild med den slags ost. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 400 grampizzadej
  • 280 gramøkologisk pizzasauce
  • 120 gramserranoskinke
  • 1 kuglemozzarella
  • 3 stkportobellosvampe
  • 50 gramgorgonzolaost
  •  hvedemel
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på minimum 250 grader - gerne 275 grader - over/undervarme med en bageplade på nederste rille. Hvis du har en pizzasten, skal du stille den på bagepladen i den kolde ovn, inden du tænder.

2. Drys hvede- eller durum-mel ud på et rent bord og rul pizzadejen ud med en kagerulle, så den er ca. 30 cm i diameter. Der skal bruges ca. 225 gram pizzadej til en pizza. Pas på den ikke bliver for tyk!

3. Vigtigt: Hvis du ikke har en pizzaspade til at flytte pizzaen til ovnen med, så flyt pizzadejen til et stykke bagepapir med fingrene, inden du smører den med tomatsauce.

4. Fordel tomatsaucen på bundene. Undlad at smøre tomatsauce på den yderste centimeter af pizzabunden.

5. Fordel parmaskinken på pizzaerne. Riv mozzarellaen i små stykker og fordel den over skinken.

6. Skyl og rens portobellosvampene og skær dem i skiver. Fordel svampene over osten og slut med gorgonzolaen i små stykker.

7. Flyt pizzaerne til ovnen med en pizzaspade, eller før et spækbræt ind under bagepapiret med pizzaerne, og flyt det hele til bagepladen. Bag pizzaerne i 10-15 minutter, til osten er gylden og skorpen sprød. Dryp med olivenolie og evt. lidt persille på toppen, hvis du har det på lager. Velbekomme!

Tip

Hvis du har travlt, kan du sagtens købe både pizzadej og tomatsauce færdigt. Men du kan også lave det selv - det er super let og smager fantastisk! Pizza er i øvrigt en børnefavorit, særligt når de sammensætter deres egen. Så prøv at tømme køleskabet og lad ungerne komponere deres helt egen special.

Til 2 voksne og 2 børn, bliver der to pizzaer ud af opskriften. Har du angivet et andet antal, skal du regne med, at der skal bruges 200-225 gram pizzadej pr. pizza.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre